Supa cremă de urzici. Cum să o prepari în 5 pași simpli

Iulia Mirică
supa cremă de urzici farfurie
Zilele acestea găsiți urzici în piață, fiind sezonul potrivit pentru ele, așa că ne-am gândit să vă arătăm cum se face supa cremă de urzici.

Rețetă sănătoasă – supa cremă de urzici

Urzicile nu au o reputație foarte bună, din cauza înțepăturilor provocate, însă în realitate acestea reprezintă o sursă excelentă de fier, vitamina A, K și calciu. Printre altele, sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a trata malnutriția, diareea și probleme intestinale. Zilele acestea găsiți urzici în piață, așa că ne-am gândit să vă propunem să le transformați în supa cremă de urzici:

Ingrediente pentru supa cremă de urzici:

1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă
1 morcov
1 praz
1 cartof mare
400 de grame de urzici
50 de grame de unt
50 de mililitri de smântănă
1 litru de supă de legume

5 pași pentru a prepara supa cremă de urzici:

1. Se curăță și se toacă ceapa, morcovul se curăță și se taie cubulețe, prazul se spală și se toacă mărunt, iar cartoful se curăță și se taie felii subțiri. Urzicile se spală și se aleg frunzele bune.

2. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul, prazul și cartofii și se lasă aproximativ 10 minute pe foc, amestecând din când în când, până când încep să se înmoaie legumele.

3. Se adaugă zeama de la o supă de legume, se amestecă această compoziție și se mai lasă încă 10-15 minute, până când se înmoaie cartofii.

4. Se adaugă frunzele de urzică, se mai fierbe compoziția timp de un minut, cât să se gătească urzicile, apoi o punem în blender, până obținem o compoziție omogenă. Se adaugă și untul și smântâna și se mai amestecă o dată.

5. Supa cremă de urzici se pune în boluri, se stropește cu puțin ulei de măsline.

Sfaturi pentru atunci când preparați supa cremă de urzici:

Urzici moarte – aceasta este o plantă diferită față de urzica vie, care înțeapă. Deși arată la fel, urzicile moarte nu înțeapă. Acestea au flori comestibile albe sau mov și pot fi gătite prin aceleași procedee ca urzicile vii.

Urzici vii – acestea cresc în abundență și sunt bune pentru consum înainte de a înflori, în mai. Purtați mănuși pentru a nu vă înțepa atunci când spălați urzicile înainte de a le găti.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa