Roşii murate cu usturoi

Iulia Mirică

  Cum să faci roșii murate cu usturoi pentru iarnă?

  Chiar dacă disconfortul termic din aceste zile ne face de multe ori să ne gândim de două ori înainte de a găti ceva, trebuie să ne pregătim din timp legumele murate pentru iarnă. Mai ales că acum le putem găsi pe toate proaspete în piață! V-am pregătit o rețetă de roșii murate cu usturoi, perfectă pentru preparatele mămicilor ocupate.

  Ingrediente pentru roșii murate cu usturoi:

  1 kilogram de roșii micuțe și coapte
  1 căpățână de usturoi
  2-3 frunze de viță de vie
  2-3 frunze de dafin
  3-4 frunze de vișin
  1/2 lingură de semințe de muștar
  1 lingură de boabe de piper
  sare grunjoasă (1 lingură la 1 litru de apă)
  oțet alimentar (100 mililitri la 1 litru de saramură)

  3 pași pentru a prepara roșii murate cu usturoi:

  1. Roșiile se spală bine sub un jet de apă rece și se scurg. Aveți grijă să alegeți roșiile tari, coapte și cât mai mici. Usturoiul se curăță și se păstrează cățeii întregi.

  2. Se spală și frunzele de viță de vie și de dafin. Într-un borcan de sticlă sterilizat în prealabil, puneți un strat de frunze de viță de vie, câteva semințe de muștar și boabe de piper. Se adaugă apoi roșiile scurse, printre care se adaugă cățeii de usturoi, frunzele de dafin și câteva frunze de vișin. Se adaugă și celelalte boabe de piper rămase, precum și semințele de muștar, după care se acoperă întreaga compoziție cu un strat de frunze de viță de vie.

  3. Între timp, se lasă apa la fiert, iar când este gata, se adaugă 100 mililitri de oțet și 1 linguriță de sare grunjoasă la fiecare litru de apă folosit. Această saramură se toarnă în borcanul cu roșii și usturoi, cât este fierbine, se acoperă cu o folie alimentară și capac, se înfășoară într-o pătură și se lasă la preparat timp de 1-2 zile. Se depozitează în cămară, fiind numai bune pentru sezonul rece.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa