Piure de conopidă şi usturoi

Iulia Mirică
piure-de-conopida-totul-despre-mame

Rețetă de piure de conopidă și usturoi

V-am pregătit o rețetă de piure de conopidă și usturoi, care poate înlocui piureul de cartofi clasic, având un gust diferit, dar mai aromat.

Nu trebuie să faceți prea mult tam-tam când vine vorba de ruperea buchețelelor de conopidă. Cheia este să eliminați cotorul și frunzele și orice altceva poate fi folosit pentru piure. Doar încercați să păstrați buchețelele de conopidă cam de aceeași mărime, astfel încât acestea să se gătească în același ritm. De asemenea, nu omiteți procesul de scurgere sau veți obține un piure cam lichid. Această rețetă de piure de conopidă și usturoi poate fi folosită ca garnitură alături de un alt preparat sau ca un preparat de sine stătător.

Ingrediente pentru piure de conopidă și usturoi:

1 conopidă
2 căni cu lapte
8 cești de apă
1 1/2 lingurițe de sare
2 – 8 căței de usturoi (după gustul fiecăruia)
2/3 ceașcă de iaurt grecesc
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/8 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
unt și ceapă verde tocată pentru garnitură (opțional)

5 pași pentru a prepara piure de conopidă și usturoi:

1. Conopida se spală bine și se rupe în buchețele egale, pentru a se găti toate în același timp. Se adaugă alături de lapte și apă într-o cratiță adâncă.

2. Compoziția se aduce la fierbere, se reduce intensitatea focului și se lasă la fiert, fără capac, pentru aproximativ 10-15 minute sau până când conopida este ușor de străpuns cu o furculiță sau cu un cuțit ascuțit.

3. Se toarnă conopida într-o strecurătoare și se lasă la scurs pentru aproximativ 10 minute. Cât timp așteptați, puteți curăța usturoiul și coace pentru câteva minute. În acest fel, gustul i se va schimba, dând cu totul altă aromă preparatului final.

4. După ce s-a scurs bine conopida, se adaugă alături de usturoi, iaurtul grecesc, piper, sare și nucșoară într-un procesor de alimente sau un blender și se amestecă bine, până când obțineți textura dorită. Gustați și mai adăugați sare sau piper, dacă este nevoie.

5. Dacă doriți, puteți tăia puțină ceapă verde și orna piureul de conopidă și usturoi. Iar dacă vreți complimente de la musafiri, adăugați și puțin unt!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa