Piure de cartofi cu fulgi de cocos

Iulia Mirică

Garnitură delicioasă și ușoară – piure de cartofi cu fulgi de cocos

Pentru a face un piure de cartofi cu fulgi de cocos, vă vom învăța mai întâi cum să preparați lapte de cocos. Și pentru că va fi mai dulce, vă sfătuim să alegeți cartofii dulci pentru această rețetă de piure de cartofi, care va deveni în scurt timp garnitura preferată a celor mici.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face cel mai bun piure:

Ingrediente pentru piure de cartofi cu fulgi de cocos:

pentru lapte de cocos:

4 căni cu apă
1,5 – 2 căni cu fulgi de nucă de cocos

pentru piure:

1,4 kilograme de cartofi dulci
1/2 cană de lapte de cocos
1,5 linguri de zahăr brun

4 pași pentru a prepara piure de cartofi cu fulgi de cocos:

1. Pentru a prepara laptele de cocos, se încălzește apa, dar nu se fierbe. Ar trebui să fie doar fierbinte. Se pun fulgii de cocos într-un blender, se adaugă apa și se pasează pentru câteva minute, până când devine o compoziție groasă și cremoasă.

2. Se toarnă printr-o strecurătoare fină, după care se mai stoarce printr-un prosop sau mai multe fâșii de tifon, pentru a obține laptele cât mai curat.

3. Pentru a prepara piureul, se încălzește cuptorul la 230 grade Celsius. Cartofii dulci se spală, se șterg bine și se înțeapă în mai multe locuri cu o furculiță, după care se lasă la cuptor într-o tavă de copt tapetată cu hârtie cerată pentru 45 minute – 1 oră, întorcându-se la jumătatea timpului.

4. După ce se răcesc, se taie pe jumătate și se scoate cu o lingură pulpa din ei. În același timp, se aduce laptele de cocos, zahărul brun și un vârf de cuțit de sare la punctul de fierbere, într-o cratiță mică, la foc mediu, amestecând din când în când. Se adaugă compoziția în cartofii dulci, după care se pasează bine, până când se omogenizează. Se condimentează cu sare.

Citește și:
Crochete din cartofi condimentate
Cum gătești cel mai gustos piure de cartofi?
Cartofi wedges la cuptor

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa