Pate de ficat de casă

Iulia Mirică
pate-de-ficat-de-casa-totul-despre-mame

Rețetă sănătoasă de pate de ficat de casă

În venirea sărbătorilor, ne aducem aminte de rețetele delicioase preparate de mame și bunici. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de pate de ficat de casă, care conține doar ingrediente sănătoase, fără conservații adăugați în pateurile de la supermarket. Iată ce pași simpli trebuie să urmați pentru acest preparat delicios!

Ingrediente pentru pate de ficat de casă:

8 linguri de unt nesărată, tăiat în cuburi
2 cepe eșalotă mici
450 grame de ficat de pui
1 lingură de frunze de cimbru proaspăt, tocat
1/3 cană de vin licoros
3 linguri de smântănă
1 vârf de cuțit de sare
sare Kosher

4 pași pentru a prepara pate de ficat de casă:

1. Se pun 4 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu, la topit, până când formează o spumă. Ceapa se curăță și se spală, după care se toacă mărunt. Se adaugă în tigaie, după ce se topește untul și se lasă până când devin translucidă, având grijă să nu devină maro.

2. Ficatul se curăță de pielițe, se spală bine sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine, pe un prosop de hârtie. Se adaugă în tigaie, alături de cimbru și vin și se dă focul puțin mai tare. Se amestecă ocazional ficatul cu ajutorul unei linguri de lemn, până când se reduce vinul, iar ficatul se rumenește ușor, iar pe interior este roz, pentru aproximativ 5 minute.

3. Se închide focul, iar conținutul tigăii se adaugă într-un blender, împreună cu smântâna și cu restul de unt. Se pasează până când se omogenizează, adăugând un pic mai multă smântână, dacă este nevoie. Se gustă și se asezonează cu sare și puțin piper.

4. Se pune pateul de ficat într-un borcan de sticlă sau în castron. Se acoperă cu folie de plasti și se lasă la frigider pentru aproximativ 2 ore. Se consumă în maximum 5 zile.

Citește și:
Hamburgeri din vită – de casă
Pizza vegetariană de casă
Pate din cartofi şi ficăţei (de la 8-12 luni)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa