Rețetă ușoară de pâine de casă cu semințe

Iulia Mirică
paine de casa cu seminte totul despre mame

  Cea mai bună rețetă de pâine de casă cu semințe

  Noi ne aducem aminte cu drag cum pregăteau bunicile în copilărie pâinici și furam mereu colțul aburind. Așa că v-am pregătit o rețetă de pâine de casă cu semințe, gata în aproximativ 50 de minute și absolut delicioasă.

  Ingrediente pentru pâine de casă cu semințe:

  500 grame de făină de grâu
  1 lingură de semințe de susan
  1 lingură de semințe de mac
  1 plic de drojdie uscată
  1 linguriță de sare
  300 mililitri de apă călduță
  2 linguri de ulei de măsline
  1 lingură de miere

  4 pași pentru a prepara pâine de casă cu semințe:

  1. Într-un bol mare, se adaugă făina, semințele, drojdia și sarea. Într-o cană mare, se amestecă apa călduță, uleiul și miere. Se toarnă lichidele în amestecul uscat, amestecând constant, pentru a obține un aluat moale. În cazul în care încă este lipicios la atingere aluatul, se presară puțin mai multă făină.

  2. Se presară cu făină o suprafață netedă și se frământă bine aluatul pe aceasta, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta nu se mai simte lipicios. În continuare, se mai adaugă puțină făină dacă este nevoie.

  3. Se unge cu ulei o tavă de pâine și se adaugă aluatul în tavă, aranjându-l în mod uniform. Se acoperă cu un prosop curat de bucăărie și se lasă să crească timp de aproximativ o oră sau până când dă înapoi atunci când apăsați cu degetul. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz.

  4. Se fac 8 crestături în partea de sus a pâinii, se periază cu puțină apă și se presară alternativ cu semințe de mac și susan. Se dă pâinea la cuptor timp de 30-35 minute sau până când pâinea crește și devine arămie. Se scoate din cuptor și din tavă și se lasă să se răcească, înainte de a o servi.

  O rețetă de pâine cu cartofi puteți găsi aici: Rețetă simplă și bună de pâine de casă cu cartofi

  Și nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa