Cea mai bună rețetă de pâine de casă cu semințe
Noi ne aducem aminte cu drag cum pregăteau bunicile în copilărie pâinici și furam mereu colțul aburind. Așa că v-am pregătit o rețetă de pâine de casă cu semințe, gata în aproximativ 50 de minute și absolut delicioasă.
Ingrediente pentru pâine de casă cu semințe:
500 grame de făină de grâu
1 lingură de semințe de susan
1 lingură de semințe de mac
1 plic de drojdie uscată
1 linguriță de sare
300 mililitri de apă călduță
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de miere
4 pași pentru a prepara pâine de casă cu semințe:
1. Într-un bol mare, se adaugă făina, semințele, drojdia și sarea. Într-o cană mare, se amestecă apa călduță, uleiul și miere. Se toarnă lichidele în amestecul uscat, amestecând constant, pentru a obține un aluat moale. În cazul în care încă este lipicios la atingere aluatul, se presară puțin mai multă făină.
2. Se presară cu făină o suprafață netedă și se frământă bine aluatul pe aceasta, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta nu se mai simte lipicios. În continuare, se mai adaugă puțină făină dacă este nevoie.
3. Se unge cu ulei o tavă de pâine și se adaugă aluatul în tavă, aranjându-l în mod uniform. Se acoperă cu un prosop curat de bucăărie și se lasă să crească timp de aproximativ o oră sau până când dă înapoi atunci când apăsați cu degetul. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz.
4. Se fac 8 crestături în partea de sus a pâinii, se periază cu puțină apă și se presară alternativ cu semințe de mac și susan. Se dă pâinea la cuptor timp de 30-35 minute sau până când pâinea crește și devine arămie. Se scoate din cuptor și din tavă și se lasă să se răcească, înainte de a o servi.
O rețetă de pâine cu cartofi puteți găsi aici: Rețetă simplă și bună de pâine de casă cu cartofi
Și nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!