Cea mai bună rețetă de pâine de casă cu cartofi
În momentul în care descoperiți cât de gustoasă și ușor de făcut este pâinea de casă, nu veți mai vrea să cumpărați din oraș. Pentru astăzi, v-am pregătit cea mai bună rețetă de pâine de casă cu cartofi, gata în aproximativ o oră.
Ingrediente pentru pâine de casă cu cartofi:
1 cartof mediu, curățat și tăiat cubulețe
1 1/2 căni cu apă
14 grame de drojdie uscată
1/2 cană cu apă caldă
1 cană cu lapte cald
2 linguri de unt, la temperatura camerei
2 linguri de zahăr
2 lingurițe de sare
7 căni cu făină
5 pași pentru a prepara pâine de casă cu cartofi:
1. Se adaugă cartoful într-o cratiță cu o cană și jumătate de apă. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe până când este foarte fraged cartoful. Se scurge apa, păstrând jumătate de cană de lichid. Se pasează cartofii și se dau deoparte.
2. Într-un bol mare, se dizolvă drojdia în apă caldă. Se adaugă laptele, untul, zahărul, sarea, 4 căni cu făină, cartoful și apa păstrată de la cartof. Se amestecă, până când se omogenizează compoziția. Se adaugă făină până când se formează un aluat rigid.
3. Se frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până când devine elastic, pentru aproximativ 6-8 minute. Se pune într-un vas uns cu puțin ulei și se lasă să crescă, la cald, până când își dublează volumul, pentru aproximtiv o oră.
4. După ce a crescut aluatul, se formează două pâini, pe o suprafață presărată cu făină. Se plasează în două tăvi de pâine. Se acoperă și se lasă să crească până când își dublează volumul, pentru aproximativ 30 de minute.
5. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se presară puțină făină peste pâini și se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Se scot din tăvi și se lasă să se răcească.
Din experiență vă spunem că această pâine coaptă de noi merge de minune cu acest pateu făcut 100% în casă: Pate de ficat de casă
Nu uita să ne dai un like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!