Mâncare de urzici cu usturoi. Rețeta ce aduce sănătatea în bucătărie

Iulia Mirică
mâncare de urzici cu usturoi oală
Ar fi păcat să nu faceți o mâncare de urzici cu usturoi în această perioadă, mai ales că găsiți ingredientele proaspete și accesibile ca preț în piață.

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce sănătatea în bucătărie

Urzicile ne invadează bucătăria în această primăvară, iar abundența lor ne face să ne gândim la felurite rețete în care le putem prepara. Frunzele urzicilor pot fi culese și păstrate în pungi de plastic la frigider timp de o săptămână. Ar fi păcat să nu faceți o mâncare de urzici cu usturoi în această perioadă, mai ales că găsiți ingredientele proaspete și accesibile ca preț în piață. Chiar dacă nu par cele mai bune prietene ale noastre, din cauza înțepăturilor, printre beneficiile cunoscute ale urzicilor se numără stimularea digestiei, ameliorarea astmului și bronșitelor și stimularea metabolismului.

Ingrediente pentru 2 porții de mâncare de urzici cu usturoi:

3 grămezi de urzici
1/2 ceapă
3 căței de usturoi
1 lingură cu făină
250 mililitri de lapte/apă/apa în care au fiert urzicile
1 1/2 linguri de ulei
un praf de sare
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara mâncare de urzici cu usturoi:

1. Se curăță urzicile de firele de iarbă care au rămas de la cules și de frunzele mai urâte. Se spală în câteva ape și se pun într-o oală cu apă pusă la fiert în prealabil.

2. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, se scurg de apă și se toacă mărunt.

3. Între timp, se toacă și jumătatea de ceapă, se curăță și se zdrobește usturoiul și le călim câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură și jumătate de ulei. Când încep să se înmoaie, dăm focul la mic, adăugăm făina și amestecăm până devine omogenă compoziția.

4. Turnăm laptele, apa în care au fiert urzicile sau apă simplă și amestecăm din nou. Se mai lasă câteva minute la foc mediu, până începe să fiarbă și se adaugă urzicile.

5. Se mai lasă mâncarea de urzici la foc mediu pentru aproximativ 10 minute și este gata.

Sfat pentru atunci când preparați mâncare de urzici cu usturoi:

Puteți adăuga puțină smântână la sfârșit, pentru o textură mai cremoasă.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa