Licoarea toamnei – must

Iulia Mirică
must-de-toamnă-totul-despre-mame

Rețeta perfectă de must – cum preparăm licoarea cu gust de toamnă

V-am pregătit o rețetă ușoară de must tare delicios și suntem siguri că beneficiile aduse de această băutură 100% naturală vă vor convinge să faceți această rețetă în propria bucătărie.

Iată cât de ușor se poate prepara această băutură, pe care cei mici o vor îndrăgi din prima clipă!

Ingrediente pentru must:

2 kilograme de struguri
700 grame de zahăr

3 pași pentru a prepara must:

1. Se spală sub un jet de apă rece strugurii, după care se desprind boabele de pe ciorchini. Cu ajutorul unui storcător de fructe sau a unei prese de struguri se zdrobesc boabele de struguri.

2. Se strecoară zeama obținută de la struguri cu ajutorul unei site sau a unui tifon, pentru a înlătura sâmburii, precum și alte impurități.

3. Într-o oală mare, se adaugă zeama de la struguri și zahărul și se lasă la fiert, la foc mic, pentru aproximativ o oră. În tot acest timp, trebuie să amestecați constant și să spumați lichidul. Se lasă la răcit, după care se depozitează în sticle sterilizate și se închid ermetic.

De asemenea, dacă nu doriți să fierbeți zahărul împreună cu sucul de struguri, există și varianta în care puteți ține strugurii zdrobiți și sucul provenit de la aceștia într-un recipent pentru câteva ore. După aceasta, se strecoară, păstrând numai lichidul, pe care îl puneți în sticle sterilizate și-l lăsați să se limpezească pentru câteva zile.

Beneficiile pe care le are mustul

Protejarea celulelor din organism – compoziția bogată de polifenoli și antioxidanți din must au proprietatea de a bloca acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor din organismul uman.

Stimularea tranzitului intestinal – o altă componentă a mustului este acidul tartric. Acesta are un rol important pentru organism, și anume reglează digestia. Cu ajutorul mustului puteți remedia problemele legate de constipație.

Protejarea neuronilor – printre proprietățile benefice ale mustului asupra organismului uman se numără și limitarea pierderii neuronilor. Știm că alcoolul are un efect invers, însă putem să ne bucurăm de gustul strugurilor sub forma mustului, mai ales datorită legăturii dintre consumul acestei licori și memorie, funcțiile cognitive și capacitatea motrică.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa