Lebăr de casă

Iulia Mirică
lebar-de-casa-totul-despre-mame

  Rețetă din caietul mamei – lebăr de casă

  O altă rețetă perfectă pentru această perioadă este cea de lebăr de casă. Pentru acesta am căutat ingredientele și modul de preparare perfect, care știam că au fost folosite de-a lungul anilor și nu au dat niciodată greș. Iată cum puteți face și voi lebăr de casă, fără prea multe bătăi de cap!

  Ingrediente pentru lebăr de casă:

  1 kilogram de ficat de porc
  1 kilogram de carne de porc grasă sau 1/2 kilogram de slănină
  1-2 cepe prăjite
  intestine de porc de grăsime medie
  sare de mare
  piper negru proaspăt măcinat
  condimente (foi de dafin și cimbru)

  5 pași pentru a prepara lebăr de casă:

  1. Ficatul de porc se taie în bucăți și se spală în mai multe ape, pentru a permite sângelui să iasă, iar ficatul să devină albicios.

  2. Carnea de porc se spală bine sub un jet de apă rece și se fierbe în multă apă. Când carnea este fiartă, se adaugă ficatul și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 8-10 minute, dar nu mai mult, pentru că ficatul se întărește.

  3. Se scot carnea și ficatul cu ajutorul unei spumiere, se lasă să se răcească, apoi se dau pe mașina de carne, de două ori, pentru a deveni o pastă fină (la fel și slănina, dacă folosiți).

  4. Se condimentează compoziția cu sare, se adaugă și piper negru proaspăt măcinat și cimbru, după preferințe, după care se umple intestinul curățat și spălat bine în prealabil.

  5. Se adaugă intestintul la fiert în zeama în care au fiert și carnea și ficatul. Se fierbe la foc mic pentru 30 de minute, se oprește focul și se lasă să se răcească în zeama în care a fiert. Se scoate rece, se lasă să se scurgă și se presează ușor. Se poate afuma sau se poate consuma și așa, tăiat felii sau sub formă de tartine.

  Citeşte şi:
  Alternativa sănătoasă la salata de boeuf
  Borş făcut în casă
  Caltaboși de casă: rețetă tradițională

   

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa