Lapte de orez

Iulia Mirică
lapte-de-orez-totul-despre-mame

Rețetă pentru alternativa vegetariană a laptelui – lapte de orez brun

Dacă ești în căutarea unei alternative la laptele de vacă, iată o rețetă simplă de lapte de orez.

Dacă vrei să dai o altă aromă acestui lapte, poți adăuga oricând o linguriță de vanilie și puțină scorțișoară.

Poți transforma laptele din orez brun și într-un desert delicios, dacă adaugi puțină cacao pudră. Fructele proaspete sau nuca de cocos merg de minune în această combinație, de asemenea.

Este important de menționat că, uneori, trebuie să folosești blenderul pentru un tip mai îndelungat, pentru a obține textura omogenă dorită. Din cauza aceasta, blenderul s-ar putea încălzi, precum și laptele de orez. Nu te îngrijora, deoarece laptele nu se va strica. Trebuie doar răcit în frigider sau poți adăuga câteva cuburi de gheață în blender, dacă vrei să folosești laptele imediat.

Ingrediente pentru lapte de orez:

1/2 cană de orez (brun) gătit scurs înainte
2 căni cu apă plată

2 pași pentru a prepara lapte de orez:

1. Orezul se pune într-un bol cu apă, la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie. Se lasă pentru 30 de minute – 1 oră, se scurge și se gătește conform instrucțiunilor de pe pachet.

2. Se adaugă într-un blender, alături de 2 căni cu apă plată sau filtrată și se pasează bine, până când obții o compoziție omogenă. Dacă vrei un lapte complet lichid, îl poți strecura printr-o pânză înainte de a-l bea.

Laptele rezistă între 2 și 3 zile la frigider, iar dacă observi o separare în recipient, mai poți folosi blenderul încă o dată.

Urmărește și:
Superalimente: Migdale – Lapte din migdale
Superalimente: Seminţele de chia – Capucino

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa