Alternativa la rețeta clasică de humus – humus din dovleac
O gustare sănătoasă, precum este această rețetă de humus din dovleac, este ușor de preparat și va fi îndrăgită imediat de cei mici, mai ales dacă le plac preparatele dulci. Nu reprezintă o deviere prea mare de la ceea ce știați deja, însă gustul este semnificativ diferit. În aproximativ jumătate de oră, veți avea gata un răsfăț culinar cu tente exotice. Ingredientele pregătite ajung pentru 2 persoane, ca o gustare nutritivă și sănătoasă. Iată cum puteți prepara și voi această alternativă la rețeta clasică de humus!
Ingrediente pentru humus din dovleac:
pentru humus:
1 cană cu năut (180 grame)
3/4 cană de piure de dovleac
1/4 cană de sirop de arțar
2 lingurițe de ulei de cocos
pentru chips-uri:
1 tortilla
1/2 lingură de ulei de cocos, topit
scorțișoară
4 pași pentru a prepara humus din dovleac:
1. Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius și se unge o foaie de copt cu ulei de cocos topit, după care se dă la o o parte.
2. Năutul se lasă la înmuiat în apă, se scurge și se întinde pe un prosop de hârtie. Nu uitați că măsurarea boabelor de năut se face după ce le decojiți, nu înainte. Se scurge fiecare boabă ușor, până când coaja subțire se desprinde. Se adaugă năutul, dovleacul, siropul de arțar, ce condimente doriți să folosiți și 2 lingurițe de ulei de cocos într-un procesor de alimente și se pasează până când se omogenizează.
3. Tortilla se taie în 8 triunghiuri și se așază pe foaia de copt. Se periază cu 1/2 din cantitatea de ulei de cocos topit, după care se stropește cu scorțișoară. Se lasă pentru 8 minute la cuptor sau până când se rumenește ușor.
4. Se întorc triunghiurile pe cealaltă parte, se periază cu uleiul rămas, se mai presară scorțișoară și se mai lasă încă 7-8 minute la cuptor. Se servesc cu humus din dovleac.