Drob de miel: rețeta tradițională românească

Drobul de miel nu lipsește de pe masa de Paști. Se mai poate face și din pui.

Iulia Mirică
drob de miel

Mămici, vine Paștele! Printre goana după cadourile aduse de iepuraș și curățenia de primăvară, știm că vreți să faceți și toate acele preparate delicioase specifice acestei sărbători. Așa că v-am pregătit o rețetă de drob de miel, care este perfectă dacă celor dragi le place acest tip de carne. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un preparat românesc tradițional!

Ingrediente pentru drob de miel:

2 inimi de miel • 2 ficați de miel • 2 plămâni de miel • 2 rinichi de miel • 10 ouă • 4 linguri de ulei vegetal • 6 legături de ceapă verde • 2 legături de mărar • 2 legături de pătrunjel verde • sare de mare • piper negru proaspăt măcinat • 4 felii de pâine înmuiată în lapte • 4 linguri de pesmet • 10 ouă fierte

3 pași pentru a prepara drob de miel:

1. Măruntaiele de miel se pun la fiert, într-o oală mare, cu apă. Se lasă să dea de câteva ori în clocot, după care se scurg bine și se lasă să se răcească, înainte de a le toca foarte mărunt.

2. Se bat ouăle într-un bol, se amestecă împreună cu măruntaiele de miel tocate în prealabil, ceapa verde spălată și mărunțită, mărarul și pătrunjelul verde proaspăt tocate, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust. Se mai amestecă și pesmetul, pâinea înmuiată în lapte și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

3. În două tăvi unse cu puțin ulei în prealabil și tapetate cu pesmet, se toarnă compoziția de drob. Ouăle fierte se introduc în droburi, câte 5 pentru fiecare, pe lungime. Se lasă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Se lasă să se răcească, după care poate fi tăiat și servit cu pâine sau ca aperitiv, alături de legume și alte preparate specifice perioadei de sărbători.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa