Cum se prepară lipiile libaneze de casă?

Iulia Mirică

Rețeta tradițională pentru lipiile libaneze

Știm că vreți să-i răsfățați pe cei dragi și cu specialitățile altor bucătării, așa că v-am pregătit rețeta tradițională pentru lipiile libaneze.

Ingrediente pentru lipiile libaneze:

2 lingurițe de sare
1 linguriță de zahăr
1 lingură de drojdie uscată
3 căni cu făină
ulei de măsline extra virgin
2 linguri de za’atar (opțional)

5 pași pentru a prepara lipiile libaneze:

1. Se adaugă sarea împreună cu zahărul, drojdia și o cană cu apă încălzită puțin în prealabil, într-un bol. Se amestecă această compoziție, până când începe să facă spumă, aproximativ 5 minute, după care adăugați făina și amestecați pânp când se întrepătrund toate ingredientele.

2. În cazul în care aluatul este foarte uscat, se mai adaugă apă călduță, câte o lingură pe rând, ca să nu devină prea lipicios. Se acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie și se lasă undeva la cald să crească pentru aproximativ o oră.

3. După ce crește aluatul, se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă de la 5 până la 8 minute, pentru a deveni moale. Se taie aluatul în 8 bucăți egale ca dimensiuni, iar cu ajutorul unui sucitor faceți rotunduri de aluat, de aproximativ 15 centimetri ca diametru.

4. Între timp, pregătiți grătarul pentru cuptor, căldura trebuie să fie medie către ridicată, iar grătarul să fie plasat la aproximativ 10 centimetri de foc. Se periază o parte a lipiilor cu ulei de măsline, precum trebuie să ungeți și grătarul. Când prima parte se gătește, ungeți partea de deasupra a lipiilor cu ulei, iar când pâinicile încep să devină maronii și să se umfle, întoarceți-le.

5. După ce se rumenește și cealaltă parte, se scoate din grătar și se presară cu za’atar, dacă doriți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa