Cum să pregătești cel mai fraged piept de pui

Iulia Mirică

Rețetă pentru cel mai fraged piept de pui

Când te gândești la rețetele cu piept de pui, nu le asociezi neaparat cu o mâncare fragedă. Pentru un preparat delicios și fraged, nu ai nevoie decât de puțină răbdare și de o idee de garnitură delicioasă. Nu va trebui să petreci timpul marinându-l sau alte procedee de lungă durată și grele, ci doar să-l asezonezi după propriul gust. Ca să nu mai spunem că ce rămâne poate fi folosit în paste sau salate. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara cel mai fraged piept de pui, fără prea multe bătăi de cap, în propria bucătărie!

Ingrediente pentru cel mai fraged piept de pui:

1-4 bucăți de piept de pui, dezosat
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de ulei de măsline / unt nesărat / o combinație între cele două

4 pași pentru a prepara cel mai fraged piept de pui:

1. Pieptul de pui se așază pe un tocător de lemn și se aplatizează cu ajutorul fundului unui borcan de sticlă sau al unei sticle. Puteți să folosiți și mânerul unui cuțit de bucătar greu, cu atenție.

2. Se asezonează cu sare și piper pieptul de pui. Într-o tigaie încălzită la foc mediu-mare, se adaugă uleiul de măsline și se agită puțin, pentru a se întinde pe toată tigaia. Se adaugă pieptul de pui și se gătește pentru 1 minut, la foc mediu, fără a se mișca, până când devine puțin arămiu.

3. Se întoarce puiul pe partea cealaltă, se dă căldura la mic și se acoperă tigaia cu un capac etanș. Se lasă timp de 10 minute, fără a ridica capacul. Se închide căldura și se mai lasă încă 10 minute astfel.

4. Se scoate capacul, iar pieptul de pui este gata. Aveți grijă să nu fie roz în mijloc. Se feliază și se poate mânca. Resturile pot fi păstrate la frigider, într-un recipient etanș.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa