Cum să faci sangria cu fructe ca în Spania

Iulia Mirică
sangria ca in spania totul despre mame

Rețetă de sangria cu fructe exact ca în Spania!

Poate că nu avem de fiecare dată fonduri necesare pentru o călătorie până în celălalt capăt al Europei, dar putem cu siguranță să experimentăm mult mai des preparatele și băuturile regăsite acolo. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de sangria cu fructe, care se va transforma în băutura preferată răcoritoare pentru această vară.

Pentru compoziția acestei băuturi, puteți alege orice tip de vin roșu sec, cu un buchet aromat. Iată ce pași trebuie să urmați pentru aceasta!

Sfat: se bea cu măsură, alături de prieteni și familie, putând fi acompaniată de un preparat mediteranean!

Ingrediente pentru sangria cu fructe:

1/2 măr, cotorul scos, decojit, tăiat în bucăți mici
1/2 portocală, decojită, sâmburii scoși, tăiată în bucăți mici
3-4 linguri (41-55 grame) de zahăr brun organic sau 3 linguri (37,5 grame) de zahăr organic din trestie
3/4 cană (180 mililitri) de suc de portocale
1/3 cană (80 mililitri) de coniac
750 mililitri de vin spaniol roșu sec
1 cană cu gheață

4 pași pentru a prepara sangria cu fructe:

1. Merele și portocalele porționate în prealabil se amestecă împreună cu zahărul într-un vas mare, cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru aproximativ 45 de secunde.

2. Se adaugă sucul proaspăt de portocale și coniacul și se amestecă iar cu ajutorul lingurii de lemn, până se combină ingredientele, pentru aproximativ 30 de secunde.

3. Urmează adăugarea vinului roșu și amestecarea acestuia, pentru a se încorpora, apoi se ajustează gustul și aromele după gustul fiecăruia. Puteți adăuga puțin mai mult coniac, suc de portocale și / sau zahăr brun. Se amestecă bine, pentru a se combina.

4. Se adaugă gheață și se mai amestecă încă o dată, pentru a se răci băutura. Se servește ca atare sau cu mai multă gheață. Se decorează cu bucăți de portocală (opțional). Se păstrează băutura la frigider, timp de cel mult 48 de ore, deși cea mai bună este atunci când e în stare proaspătă.

Iar dacă sunteți în căutare de idei de băuturi delicioase și pentru copii, vă recomandăm: Limonadă cu fructe pentru vară

Nu uitați să ne dați like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Te-ar mai putea interesa