Cum faci aluatul pentru pizza de casă

Iulia Mirică
aluatul-pentru-pizza-totul-despre-mame

Rețetă pentru aluatul pentru pizza de casă

Aluatul pentru pizza de casă este economic, amuzant de preparat și sănătos, deoarece aveți posibilitatea de a folosi doar ingrediente controlate. Această rețetă este ideală pentru două pizza sau o pizza și 4 calzone.

Ingrediente pentru aluatul pentru pizza de casă:

3 1/2 – 4 căni de făină pentru pâine (dacă nu găsiți făină pentru pâine, puteți folosi făină albă, care va face crusta mai crocantă)
1 linguriță de zahăr
1 plic de drojdie uscată
2 lingurițe de sare
1 1/2 căni de apă încălzită la 40°C
2 linguri de ulei de măsline (+2 lingurițe pentru stropit)

5 pași pentru a prepara aluatul pentru pizza de casă:

1. Într-un bol mare, se combină făina de pâine, drojdia uscată și sarea cu ajutorul unui tel, până când sunt amestecate bine toate aceste ingrediente uscate.

2. Se adaugă 2 linguri de ulei și apa călduță și se frământă bine aluatul, până când puteți face două forme de mingi. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină suplimentar, câte 1 lingură pe rând, până când aluatul se reunește într-o minge solidă. Dacă aluatul este prea uscat, se adaugă apă suplimentar, tot câte 1 lingură pe rând, până când obțineți textura potrivită.

3. Se presară făină pe o suprafață de lucru și se frămână ușor într-o minge fermă, care nu se mai lipește. Seunge un castron mare cu 2 lingurițe de ulei de măsline, se adaugă aluatul, se acoperă vasul cu o folie alimentară de plastic și se lasă undeva la cald pentru a-i permite dublarea dimensiunii, pentru aproximativ 1 oră.

4. După ce trece timpul în care a crescut aluatul, se scoate acesta pe suprafața de lucru presărată cu făină și se împarte în 2 bucăți egale. Se acoperă fiecare cu un prosop de bucătărie curat sau folie de plastic și se lasă să se odihnească pentru 10 minute. După aceasta, îl puteți întinde cu ajutorul unui sucitor și prepara o pizza de casă absolut delicioasă.

5. Aluatul rămas poate fi păstrat la frigider peste noapte sau chiar pentru maxim 2 luni la congelator, într-o pungă sigilată.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa