Conopidă pane – alternativa sănătoasă

Iulia Mirică
conopidă pane

Pentru această rețetă de conopidă pane, alternativa sănătoasă, aveți nevoie de aproximativ o oră și de ajutorul celor mici.

Datorită ușurinței preparării acestui fel de mâncare, îi puteți implica și pe cei mici în proces, cărora sunt singură că le va face plăcere să facă o treabă de adulți. Dacă nu ați reușit până acum să-i convingeți de proprietățile benefice ale conopidei pe copii din cauza faptului că nu le plăcea gustul, acum este momentul să încercați o rețetă care folosește o metodă la fel de sănătoasă precum fierberea.

Ingrediente pentru 4 porții de conopidă pane:

1 conopidă sau aproximativ 4 căni de florete de conopidă
1-2 căni de pesmet
1 lingură de de oregano uscat
3 ouă mari
1 linguriță de boia de ardei
sare după gust
piper negru proaspăt măcinat

6 pași pentru a prepara conopidă pane:

1. Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tavă de cuptor, se pune o foaie de hârtie de copt.

2. Conopida se curăță de frunzele verzi și se rup floretele. Se spală bine sub un jet de apă rece. Dacă sunt prea mari, bucățile de conopidă se porționează astfel încât să aibă o mărime potrivită pentru o înghițitură.

3. Conopida se pune la fiert în apă cu sare timp de maximum 5-6 minute. Este suficient să se înmoaie puțin. În felul acesta, după ce se scoate de ca cuptor va avea o crustă crocantă, iar la interior va fi moale și pufoasă. Conopida se încearcă cu furculița pentru a se vedea dacă este gata. Se scoate într-o strecutrătoare și se lasă să se scurgă bine de apă. Se poate sări peste etapa de fierbere, dar nu va mai avea textura dorită.

3. Ouăle se bat cu furculița într-un bol. Apoi, se adaugă boiaua de ardei, sarea, piperul negru proaspăt măcinat și jumătate din cantitatea de oregano. Se amestecă bine, până când compoziția se omogenizează. Este important ca toate aromele să se întrepătrundă, pentru ca preparatul conopidă pane să iasă parfumat.

4. Într-un alt bol, se adaugă pesmetul împreună cu cealaltă jumătate de lingură de oregano rămasă și sare și piper dacă mai este nevoie. Se amestecă cu o lingură astfel încât să se distribuie uniform condimentul prin pesmet.

5. Fiecare floretă de conopidă se trece prin amestecul cu ou, asigurându-vă că este complet acoperită. Apoi se trece prin amestecul cu pesmet și se așază pe hârtia de copt. Continuați procesul, până când se termină floretele de conopidă.

6. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când conopida are o culoare aurie spre maroniu. Se servesc cu dressing ranch sau sosul vostru sănătos preferat. Conopida pane se poate servi atât caldă, cât și rece. Este un aperitiv excelent, rapid de făcut, potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de conopidă pane, îți recomandăm și alte rețete delicioase:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa