Compot de pere pentru iarnă

Iulia Mirică
compot de pere

Rețeta bunicii de compot de pere pentru rezerva de iarnă

Toamna este anotimpul cunoscut de mămici drept cel al rezervelor pentru iarnă, în materie de fructe și legume. Iar din rezerva de iarnă a oricărei mămici nu ar trebui să lipsească acest compot de pere. Această rețetă te va ajuta să păstrezi gustul aromat al perelor și în iarna care vine. Se prepară ușor, nu este nevoie de conservanți și este un desert iubit de către copii.

Este recomandat să alegi perele pe care le folosești la compot. Evită-le pe cele lovite și încearcă să cureți porțiunile stricate, pentru un compot perfect. Nu-ți mai rămâne decât să sterilizezi borcanele, să prepari siropul și să videzi deliciile pregătite pentru vremea rece.

INGREDIENTE

2,5 kilograme de pere
1,5 litri de apă
500 de grame de zahăr
1/2 baton de vanilie

PREPARARE

1. Perele se spală sub un jet de apă rece. Se scot cotoarele cu semințe și se curăță de coajă. Se taie perele în felii groase și se adaugă în borcane sterilizate în prealabil.

2. Într-o cratiță mare, se adaugă apa, zahărul și jumătatea de baton de vanilie. Se amestecă zahărul pe măsură ce se încălzește apa, pentru a-l ajuta să se dizolve. Se lasă compoziția să atingă punctul de fierbere, după care se mai lasă încă 10 minute pe foc, amestecând rar.

3. Borcanele cu felii de pere se pun pe o tavă de cuptor și se toarnă siropul format (batonul de vanilie este dat la o parte). Se apasă puțin perele cu o lingură, pentru a scoate bulele de aer. După ce au fost umplute borcanele, se pun capacele.

4. Se introduce tava cu borcane la cuptor și se lasă în cuptorul preîncălzit la 100 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. Se închide focul și se lasă borcanele să se răcească complet în cuptor, înainte de a le depozita în cămară.

Sfat:

Pentru a steriliza borcanele, spală-le bine cu apă și detergent. Lasă-le să se scurgă, după care se pun pe o tavă și se umplu cu apă fierbinte. Se lasă să stea cu apa pentru 10 minute, se varsă apa și se bagă tava cu borcane în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius. Se lasă în cuptor să se usuce, după care pot fi folosite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa