Ciulama de pui. Rețeta economică pentru mămicile chibzuite

Iulia Mirică
Ciulama de pui cu ciuperci
Mămicile își doresc un prânz care se pregătește fără prea multe bătăi de cap, așa că ne-am gândit să le oferim rețeta pentru o ciulama de pui.

Rețetă economică și delicioasă de ciulama de pui

Mămicile sunt mereu în căutarea unor preparate pe placul celor mici, dar care să fie și sănătoase. Câteodată, își doresc un prânz pentru copiii lor, care se pregătește fără prea multe bătăi de cap, așa că ne-am gândit la această rețetă delicioasă de ciulama de pui. Putând fi servită celor mici începând cu vârsta de 2 ani, această rețetă de ciulama de pui este accesibilă oricui datorită prețului, precum și gradului redus de dificultate. Gata în aproximativ o oră, prânzul acesta vine cu un aport ideal de proteine, un nutrient vital pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Ingrediente pentru ciulama de pui:

2 piepturi de pui
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 linguri de făină
1 lingură de unt
100 de mililitri de lapte

4 pași pentru a prepara ciulama de pui:

1. Pentru a prepara o ciulama delicioasă de pui este de preferat să folosim 2 căni de supă de pui. Se spală și se taie bucăți mici puiul. Ceapa, rădăcina de pătrunjel și morcovul se fierb în apă, în care adăugăm puțină sare și bucățile de pui.

2. Între timp, se dizolvă făina în aproximativ jumătate de cană cu apă rece.

3. După ce se fierbe puiul, topim untul într-o tigaie mai mare. Peste, se adaugă cana în care am amestecat făina cu apă. Amestecăm încontinuu, adăugăm laptele și cele două căni cu supă de pui. Amestecăm iar, până compoziția devine omogenă și lăsăm să capete o consistență ca a smântânii, la foc mic.

4. Adăgăm bucățile de piept de pui tăiate mărunt și mai amestecăm preparatul pe foc timp de 2-3 minute.

Sfat pentru atunci când preparați ciulama de pui:

Dacă vreți să faceți o porție și pentru voi, nu doar un prânz ușor pentru cei mici, puteți adăuga separat și câteva ciuperci champignon curățate și feliate, preferabil proaspete, în ultima etapă a procesului de gătit. Dacă nu găsiți ciuperci proaspete, puteți apela oricând la o conservă de ciuperci.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa