Chipsuri de mere

Iulia Mirică
chipsuri-de-mere-totul-despre-mame

Rețetă de chipsuri de mere

V-ați gândit vreodată că puteți prepara în propria bucătărie alternativa sănătoasă a chipsurilor? Ne referim la varianta dulce, nu la cea preparată din cartofi, și anume chipsuri de mere. Nu trebuie să depuneți prea mult efort pentru a prepara un desert absolut delicios care, trebuie să recunoaștem, provoacă dependență în rândul celor dragi. Având în vedere că nu implică prăjire, nu este chiar un lucru atât de rău să fim dependenți de un astfel de preparat absolut delicios. Ca să nu mai spunem cât de puțin costă această rețetă de chipsuri de mere!

La aceste avantaje se adaugă și faptul că ingredientele pot fi cumpărate pe tot parcursul anului, așa că nu este doar un desert sezonier. Iată cum puteți prepara și voi chipsuri de mere, chiar cu ajutorul celor mici! Vă mai spunem un secret: nu este neapărat nevoie să adăugați și zahăr rețetei, depinzând de ce soiuri de mere cumpărați și de cât de dulci vă plac deserturile.

Ingrediente pentru chipsuri de mere:

3 mere mari
scorțișoară
zahăr granulat

3 pași pentru a prepara chipsuri de mere:

1. Cuptorul se încălzește la 150°C. Se pun foi de cuptor pe două tăvi de cuptor, care se dau la o parte pentru moment.

2. Merele se spală, li se scoate cotorul și se taie felii subțiri. Feliile de măr se răspândesc pe cele 2 tăvi de cuptor într-un singur strat. Se presară cu scorțișoară și, opțional, și cu zahăr granulat.

3. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, după care se scot merele, se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă încă o oră sau o oră și jumătate. Închideți cuptorul și lăsați merele înăuntru cât timp se răcește, pentru aproximativ o oră. Acest procedeu le va ajuta să devină mai crocante. Unele mere pot deveni ușor crocante abia după 3 ore în cuptor. Chipsurile de mere se pot ține într-un container etanș, la temperatura camerei, timp de o săptămână.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa