Cel mai bun baiț pentru curcan

Iulia Mirică
baiț pentru curcan

Baiț pentru curcan în trei pași

Nu toată lumea este adepta cărnurilor precum cea de miel sau de porc, așa că mămicile aleg câteodată să prepare curcan. Ne-am gândit să vă prezentăm cel mai bun baiț pentru curcan, pentru un preparat absolut delicios. Dacă nu aveți destulă marinată pentru a acoperi complet curcanul, se mai prepară extra. Nu se diluează cu apă marinata, pentru că aromele vor fi slăbite.

Ingrediente pentru cel mai bun baiț pentru curcan:

pentru prima fază:

1 cană cu sare
1 cană cu suc de portocale
1 cană cu zahăr brun
3,7 litri de apă
1 baton de scorțișoară

pentru a doua fază:

3 portocale, curățate și feliate
3 lămâi, feliate
1/2 cană cu ceapă tocată
1/2 cană cu ardei gras verde tocat
1/4 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat
1 lingură de cuișoare
1/4 cană de praf de usturoi
2 batoane de scorțișoară
2 linguri de boia de ardei
1/4 cană de ulei de măsline
3 linguri de piper negru proaspăt măcinat

3 pași pentru a prepara cel mai bun baiț pentru curcan:

1. Într-un vas mare, cu capac, se amestecă împreună sarea, sucul de portocale, zahărul brun, un baton de scorțișoară și apa. Se amestescă bine, până când sarea și zahărul se dizolvă, pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă curcanul în această marinată, se acoperă și se lasă la frigider peste noapte.

2. A doua zi, se scoate curcanul din prima marinată, se îndepărtează excesul și se aruncă marinata. Se curăță bine vasul. În aceasta, se prepară și a doua marinată, prin amestecarea feliilor de portocală, a celor de lămâiei, a cepei, a ardeiului gras verde, a pătrunjelului verde, cuișoarelor, prafului de usturoi, batoanelor de scorțișoară, cu boiaua de ardei, uleiul de măsline și piperul negru proaspăt măcinat. Se adaugă curcanul în cea de-a doua marinată și se freacă bine curcanul cu acest sos. Se lasă la frigider peste noapte.

3. În ziua următoare, se scoate curcanul din marinată și se îndepărtează excesul. Se aruncă sosul rămas și se gătește curcanul, folosind metoda preferată.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa