Cei mai buni cârnați de casă

Iulia Mirică
carnati-de-casa-totul-despre-mame

Rețetă de cârnați de casă

Printre rețetele tradiționale românești atât de îndrăgite de sărbători se numără și cea de cârnați de casă, care poate fi preparată cu ușurință, mai ales dacă achiziționați mațe și carne deja tocată. Trebuie doar să asezonați cu condimentele perfecte, iar rezultatul final va fi gata chiar a doua zi după ce începeți pregătirile. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați!

Ingrediente pentru cei mai buni cârnați de casă:

1 kilogram de carne tocată de vită
1 kilogram de carne tocată de oaie
2 bucăți de oase de porc
7 căței de usturoi
1 linguriță de chilli
1 linguriță de frunze uscate de cimbru
8 grame de piper
20-25 grame de boia dulce
1 linguriță de ienibahar
30 grame de sare
câteva mațe de oaie

5 pași pentru a prepara cei mai buni cârnați de casă:

1. Mațele de oaie se curăță de resturi și de pielițe și se lasă o o noapte într-un bol cu apă combinată cu oțet, pentru a îndepărta mirosul.

2. Oasele de porc se pun într-o oală mare cu apă la fiert. După ce fierb, se scot din oală, iar zeama se strecoară și se folosesc aproximativ 250 mililitri pentru compoziția cârnaților.

3. Într-un bol mare, se combină cele două tipuri de carne tocată împreună cu usturoiul curățat și zdrobit în prealabil, precum și toate condimentele. Se amestecă bine cu mâna, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă și zeama de la oasele de porc și se amestecă iar.

4. Mațele de oaie se scurg, se verifică să nu aibă găuri și se mulează la un capăt pe pâlnia mașinii de tocat carne, iar capătul celălalt se leagă cu sfoară. Începeți să umpleți mațele cu amestecul de carne, răsuciți și legați și la celălalt capăt. Puteți opta pentru ce dimensiune a cârnaților doriți.

5. Se lasă cârnații de casă la rece pentru o noapte, atârnați în balcon. Îi puteți găti a doua zi sau când doriți.

Citește și:

Cum pregăteşti o shaorma sănătoasă
Hamburgeri din vită – de casă
Musaca de cartofi cu carne de pui

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa