Bruschete cu roşii – un gust de pe malurile Mediteranei

Iulia Mirică
Rețetă bruschete cu roșii
Dacă vrei să faci o gustare rapidă și delicioasă, atunci îți recomandăm o rețetă de bruschete cu roșii și busuioc, care îți pun în valoare creativitatea.

  Rețetă simplă și bună de bruschete cu roșii

  Dacă vrei să faci o gustare rapidă și delicioasă, atunci îți recomandăm o rețetă de bruschete cu roșii. De obicei, aceste bruschete cu roșii sunt preparate cu ajutorul unei pâini care are o culoare mai închisă și o concentrație mai mare de apă în aluat decât în mod normal. De asemenea, pâinea ideală pentru bruschete are o crustă groasă, care păstrează umiditatea, ceea ce înseamnă că poate fi gătită și la o săptămână după ce a fost cumpărată. Dacă nu reușiți să găsiți o astfel de pâine la brutărie, puteți încerca rețeta și cu o pâine rotundă. Fie că vreți o rețetă delicioasă vegetariană sau vegană, cu siguranță vă puteți juca atunci când vine vorba de alegerea topping-ului.

  Ingrediente pentru bruschete cu roșii:

  4 roșii coapte
  1 legătură de busuioc proaspăt (sau pătrunjel)
  1 cățel de usturoi
  sare de mare
  piper negru proaspăt măcinat
  ulei de măsline
  oțet cu ierburi aromate

  4 pași pentru prepararea unor bruschete cu roșii delicioase:

  1. Se feliază pâinea la 1 centimetru grosime și se prăjește pe grătar. Poate fi prăjită, fără probleme, și într-un grill acasă.

  2. Se freacă ușor feliile de pâine cu un cățel de usturoi tăiat, după care se stropește cu câteva picături de ulei de măsline extra-virgin și se condimentează cu sare și piper.

  3. Se alege topping-ul pentru bruschete. Acesta poate consta în ierburi mărunțite, roșii strivite cu busuioc, legume marinate, brânzeturi aromate. Singura regulă este ca, indiferent ce topping alegem, să fie fresh și gătit cu grijă.

  4. Ne asigurăm că roșiile alese sunt foarte coapte. Le spălăm, le curătăm de coajă și le scoatem cu grijă semințele. Le punem într-un bol, rupem busuiocul, asezonăm cu sare și piper, după care turnăm ulei de măsline și puțin oțet pentru a echilibra aromele pentru gustul fiecăruia.

  Sfaturi pentru atunci când preparați bruschete cu roșii:

  Roșiile de pe bruschete pot fi tăiate mai mari sau tocate mărunt. Le puteți sfărâma puțin și cu ajutorul degetelor înainte de a le pune pe bruschete.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa