Ardei copţi la borcan

Iulia Mirică
ardei-copti-la-borcan-totul-despre-mame

Rețeta perfectă pentru toamnă – ardei copți la borcan

Unul dintre produsele noastre preferate pentru toamnă: delicioșii ardei copți la borcan.

Aceștia pot fi folosiți în nenumărate rețete sau pot fi consumați ca garnitură la alte feluri de mâncare.

Ingrediente pentru ardei copți la borcan:

2 kilograme de ardei grași roșii
1 ceașcă de suc de lămâie
2 căni cu oțet alb
1 cană cu ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 1/2 lingurițe de sare

5 pași pentru a prepara ardei copți la borcan:

1. Dacă vreți să faceți ardei copți pe care să-i păstrați pentru iarnă, va trebui să țineți cont de altă rețetă decât cea cu care erați obișnuite. Ardeii se spală, și se pun pe un grătar la copt. De fiecare dată când o secțiune de ardei se înnegrește, se întoarce pe altă parte.

2. Când ardeii s-au înnegrit aproape complet, puneți-i într-un castron termorezistent, cu un capac deasupra. Aburul de la ardeii fierbinți vă va ajută să curățați mai ușor pielița. Odată ce s-au răcit suficient, ardeii se decojesc de pielea înnegrită. Se taie ardeii în jumătăți și se îndepărtează semințele și cotorul fiecăruia.

3. Într-o tigaie, se încălzesc sucul de lămâie, oțetul alb, uleiul de măsline, usturoiul curățat și tocat mare în prealabil și sare, până când ajung la punctul de fierbere.

4. Borcanele se sterilizează și se distribuie ardeii în mod egal între borcane. Se toarnă amestecul de oțet fierbine peste ardei, cât să-i acopere. Aveți grijă să ajungă usturoiul la fiecare dintre borcane. Se lasă un spațiu mic, până la gura borcanelor și se pun capacele.

5. Borcanele cu ardei se introduc într-un vas cu puțină apă fierbinte, cât să acopere aproximativ 3 centimetri din borcan, și se lasă la fiert timp de 15 minute. Se lasă la răcit în oală pentru câteva minute, după care se scot.

Te-ar mai putea interesa