Reţetă de îngheţată de casă cu fructe, pentru copii. Delicii care se prepară uşor şi rapid pentru cei mici

Anca Lupescu
Doua înghetate de casa de fructe tinute in mana de un copil
Reteta de inghetata de casa cu fructe ideala pentru copii Foto: Shutterstock

Această rețetă de înghețată de casă cu fructe este ideală pentru copii. Înghețatele din comerț pot fi pline de zahăr și aditivi, așa că de ce să nu faci acest desert simplu și rapid acasă, unde poți controla toate ingredientele pe care le folosești? În plus, dacă alegi fructe coapte, nu va mai fi necesar să adaugi zahăr. Pentru diabetici, poți folosi îndulcitor cu indice glicemic mic, astfel încât să se poată bucura toată familia de acest desert răcoritor și delicios.

Rețetă de îngheţată de casă cu fructe congelate 

Pentru copiii care adoră înghețata pe băț din fructe, varianta făcută acasă este perfectă. Nu doar că o poți personaliza în funcție de fructele preferate ale celor mici, dar îi poți chema să te ajute în timp ce o faci, astfel încât totul se transformă într-o activitate distractivă. Majoritatea înghețatelor din comerț folosesc coloranți alimentari artificiali și îndulcitori, plus ingrediente puternic procesate, cum ar fi maltodextrina, pentru a îmbunătăți textura. Multe alte înghețate ambalate conțin până la șase lingurițe de zahăr per porție. Acest lucru ar putea fi acceptabil în ocazii speciale, dar dacă vrei ca copiii tăi să se bucure mai des de înghețată în zilele fierbinți de vară, această rețetă de îngheţată de casă cu fructe congelate este ideală.

Dacă toată lumea din casă vrea înghețată cu aromă de căpșuni, poți face doar înghețată de căpșuni, însă poți face o varietate de înghețate de tot felul de arome. Alege fructele preferate (poți combina mai multe fructe), taie-le în bucăți mici. Adună ingredientele suplimentare, inclusiv suc de lămâie și miere sau îndulcitorul tău preferat. Mixează totul cu un blender sau robot de bucătărie până devine omogen. Toarnă amestecul în forme de silicon, adaugă bețe de lemn și congelează până sunt gata.

Poți face mai multe ture de înghețată pentru fiecare aromă: kiwi, piersică, căpșuni, zmeură, mango sau chiar pepene roșu ori galben. Alternativ, poți mixa fructe împreună sau poți face înghețată în trei culori, dacă lași primul amestec să înghețe punând tava puțin oblic. Când prima aromă îngheață, toarn-o pe a doua și pune-o din nou la congelator tot rezemată. Apoi, umple ultimul spațiu rămas și lasă la congelator. Vei avea o înghețată în trei culori. Poți folosi mango, kiwi și căpșuni pentru un aspect frumos.

Reţetă de îngheţată de casă cu lapte şi ouă 

Pentru cei care preferă o înghețată cremoasă și delicioasă, această rețetă de înghețată de casă cu lapte și ouă este ideală. Cei mici nu își vor da seama că nu este cumpărată, mai ales dacă o servești într-o vafă sau un cornet. În plus, poți adăuga pe deasupra puțin sos de ciocolată pentru un plus de gust.  Totul începe cu o înghețată de vanilie ca bază, pe care apoi o poți îmbunătăți cu tot felul de arome. Este făcută cu cinci ingrediente simple și se transformă într-o înghețată cremoasă, delicioasă și perfectă pentru vară. În plus, cu această rețetă te asiguri că nu le oferi copiilor aditivi, coloranți sau conservanți artificiali. Totuși, ca orice alt desert, această înghețată ar trebui să fie consumată în cantități limitate.

Ingrediente

Pentru a face această înghețată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 100 g zahăr granulat
  • 240 ml lapte integral
  • 240 ml frișcă lichidă
  • 2 lingurițe extract de vanilie sau pastă de vanilie

Mod de preparare

Adaugă gălbenușurile de ou și zahărul într-o cratiță și amestecă-le până când culoarea ajunge la o nuanță de galben deschis și totul este bine omogenizat. Într-o altă cratiță mică, încălzește laptele la foc mic până când începe să fiarbă ușor. Nu amesteca în el. Adaugă treptat laptele în amestecul de ou și zahăr, amestecând constant cu un tel, astfel încât oul să nu se gătească. Tot amestecul se pune înapoi în cratiță și apoi pe foc până când ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu îl lăsa să fiarbă. Dacă ai un termometru, când ajunge la 73 de grade, ia-l de pe foc. Toarnă baza de înghețată într-un recipient etanș și pune-o la frigider până se răcește la 18°C. Cu cât baza de înghețată se răcește mai mult, cu atât înghețata va fi mai cremoasă.

Odată ce baza este gata, amestecă frișca lichidă și extractul de vanilie și toarnă amestecul în aparatul de înghețată. Dacă nu ai un aparat de înghețată, amestecă frișca lichidă cu baza și amestecă bine cu un tel. Pune totul într-o caserolă cu capac și las-o la congelator. După câteva ore, o poți scoate cu o lingură specială pentru înghețată ca să o pui în cupe, cornete sau vafe. Dacă vrei să arate și mai bine, toarnă puțin sirop de ciocolată sau de caramel. Poți adăuga bomboane decorative pentru un plus de culoare.

Înghețată de casă pentru copii din trei ingrediente

Această înghețată are doar trei ingrediente – banane, pudră de cacao și unt de arahide, fiind mult mai sănătoasă în comparație cu cea din comerț. Copiii o vor adora, iar untul de arahide în combinație cu banana furnizează vitamine și grăsimi sănătoase pentru cei mici, așa că este o gustare sănătoasă, ideală pe timp de vară. Ai grijă ca cel mic să se limiteze la doar o porție, pentru că ambele ingrediente principale sunt bogate în calorii.

Ingrediente

  • 4 banane (curățate de coajă și feliate)
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 lingură pudră de cacao (cernută)

Mod de preparare

Așază feliile de banană separate, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Congelează-le timp de 30 de minute sau peste noapte. Scoate-le din congelator și pune-le într-un robot de bucătărie. Apasă puțin câte puțin pe buton, până obții o consistență cremoasă. Adaugă untul de arahide și pudra de cacao și amestecă din nou, până când se combină. Servește imediat, pentru a păstra textura moale sau pune înapoi în congelator pentru a obține o textură mai tare de înghețată, mai ales dacă vrei să o pui într-un cornet. Poți folosi și un blender sau un mixer de mână pentru această rețetă, dar asigură-te că lucrezi rapid, pentru a obține o textură moale și cremoasă. Dacă nu vrei să o servești imediat, pune-o într-un recipient etanș și lasă la congelator. Va trebui să o scoți din congelator cu 10 minute înainte de servire. Această rețetă de înghețată de casă cu fructe conține și grăsimi sănătoase, fiind în același timp delicioasă. Dacă cel mic vrea ca înghețata să fie puțin mai dulce, poți adăuga puțin sirop de agave sau miere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa