Varză de Bruxelles cu usturoi şi parmezan

Iulia Mirică
varza-de-bruxelles-totul-despre-mame

Rețetă de varză de Bruxelles

Această rețetă de varză de Bruxelles poate varia, în funcție de preferințele fiecăruia pentru anumite ingrediente. Puteți folosi oțet de mere în loc de zeamă de lămâie sau chiar adăuga cimbru și castane coapte. De asemenea, puteți adăuga muguri de pin, pe care să îi puneți aproape de sfârșit sau pe care îi puteți prăji separat și îi presăra peste varza de Bruxelles după ce aceasta este gata.

Ingrediente pentru varză de Bruxelles cu usturoi și parmezan:

450 grame de varză de Bruxelles
1 lingură de usturoi tocat (aproximativ 3 căței)
1 linguriță de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană de parmezan proaspăt ras

4 pași pentru a prepara varză de Bruxelles cu usturoi și parmezan:

1. Cuptorul se încălzește la 175°C. Varza de Bruxelles se poziționează într-o tigaie de fontă sau o tigaie normală, după ce le-ați spălat, curățat de frunzele exterioare și tăiat capetele. Se adaugă și usturoiul curățat și tocat mărunt în prealabil.

2. Varza de Bruxelles se stropește cu sucul de lămâie. Se adaugă și uleiul de măsline, astfel încât să fie bine acoperită. Se presară generos cu sare (cel puțin jumătate de linguriță) și câteva boabe de piper negru.

3. Varza de Bruxelles se pune în cuptor pe raftul de sus și se gătește pentru 20 de minute, apoi se amestecă puțin, pentru a se acoperi cu uleiul din tigaie. Se mai lasă la gătit pentru încă 10 minute. Se presară parmezanul ras peste varza de Bruxelles și se lasă încă 5 minute în cuptor.

4. Ajustați timpul în funcție de mărimea verzei și de puterea cuptorului. Aceasta ar trebui să se rumenească frumos, frunzele exterioare crocante, iar interiorul să fie gătit complet. Dacă vi se pare că începe să se ardă varza, mutați-o pe alt raft a cuptorului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa