Tăiţei din orez cu pui, ceapă, ardei şi curry. Rețetă pentru copii

Raluca Dumitrică
tăiţei din orez în farfurie
Așa-numiții tăiţei din orez erau cândva o raritate prin magazine, dar sunt astăzi răspândiţi în mai toate lanţurile mici şi mari de supermarketuri.
tăiței din orez în farfurie
Așa-numiții tăiţei din orez erau cândva o raritate prin magazine, dar sunt astăzi răspândiţi în mai toate lanţurile mici şi mari de supermarketuri.

Reţete pentru copii mofturoşi: tăiței din orez cu pui şi legume

Oricât de mult m-aş strădui să prepar mâncăruri apetisante pentru copii, există momente în care, indiferent de ce minuni gătesc, copilul nu îşi va atinge nici măcar colţul buzelor de vreo bucăţică din ce se află în farfurie. Nu contează dacă ceea ce aterizează pe masă din cuptor sau de pe aragaz e frumos mirositor, arată îmbietor şi e copia fidelă a unei reţete dintr-o faimoasă carte de bucate. Dacă şi voi v-aţi confruntat cu astfel de momente în care copiii sunt mofturoşi şi n-au chef să mănânce nimic, încercaţi imbatabila noastră propunere culinară: tăiţei din orez!

Tăiţei din orez cu pui, ceapă, ardei şi curry

Oricât de lipsite de poftă de mâncare ar fi fetele, când le pun în faţă farfuriile aburinde cu tăiței din orez, succesul e garantat. Unde mai pui că e ceva care se prepară rapid, iar ingredientele se găsesc cu uşurinţă. Chiar şi tăiţeii din orez, cândva o raritate prin magazine, sunt astăzi răspândiţi în mai toate lanţurile mici şi mari de supermarketuri.

Ingrediente pentru tăiței din orez cu pui şi legume:
2 pachete a câte 250 de grame de tăiţei din orez
4 cepe potrivite
4 ardei graşi (2 roşii şi 2 verzi, să placă şi ochiului)
1 piept sănătos de pui
5-6 linguri de ulei de măsline
un praf de sare
4 linguriţe de curry

Tăiței din orez cu pui şi legume – Cum se fac:

Se curăţă şi se taie ceapa julienne, după care se pune într-o cratiţă pe aragaz cu cele 4 linguri de ulei de măsline, sarea şi apa. Călim ceapa puţin, după care adăugăm puiul tăiat fâşiuţe şi amestecăm cu atenţie din când în când, până când puiul e aproape făcut.

Adăugăm ardeiul tăiat tot fâşii subţiri, punem un capac şi lăsăm să se înăbuşe puţin. La final, înainte de a închide focul, punem cele 4 linguriţe de curry, amestecăm şi oprim focul.

În paralel punem aproximativ 1 litru şi jumătate de apă la fiert cu puţină sare şi, când apa dă în clocot, stingem focul, adăugând cele două pachete de paste. Este important ca ele să nu fiarbă, ci să stea în apă clocotită, pentru că sunt extrem de subţiri şi se pot fărâmiţa uşor în momentul în care îşi petrec prea mult timp în lichid. Chiar dacă termenul de al dente este mai degrabă folosit pentru pastele clasice italieneşti din grâu dur, şi aici se potriveşte, pentru că tăiţeii trebuie să aibă o anumită consistenţă.

Tăiței din orez – Un pont binevenit:

Se întâmplă să vreţi să faceţi această reţetă, dar n-aveţi chef de mers la cumpărături? Puteţi înlocui acei tăiţei din orez cu fidea sau cu tradiţionalii tăiţei româneşti cu ou, pe care sigur îi aveţi în dulap, cu destinaţia supă sau ciorbă. Şi în acest caz ei trebuie să fie al dente, deci aveţi grijă să nu îi uitaţi pe aragaz!

Poftă bună şi cât mai puţine zile cu planete aliniate prost**!

*Vă rog să ţineţi cont că necesarul ingredientelor este calculat pentru doi adulţi şi trei copii, cu posibilitatea suplimentării porţiilor în caz de nevoie. Pentru o familie mai mică, puteţi înjumătăţi ingredientele sau, de ce nu, puteţi pregăti întreaga cantitate, în ideea că şi mâine e o zi!

**Dacă nici cu această reţetă pentru tăiței cu orez nu veţi reuşi să le stârniţi interesul celor mici, nu vă rămâne decât să încercaţi clasicii cartofi prăjiţi cu brânză, şniţelul cu piure sau pastele cu ton. Dar ceva, ceva îmi spune că nu va fi, totuşi, nevoie!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa