Ingrediente:
- 1 morcov mare curăţat
- 1 ceapă medie curăţată
- 1 rădăcină de păstârnac curăţat
- 1/2 lingură de pătrunjel verde tocat
- 750 g de roşii în bullion
- 1 lingură de pastă de roşii
- 1 linguriţă de zahăr
- Un vârf de cuţit de piper negru măcinat
- 1 linguriţă de sare
Tăiţei:
- 100 g de faina+ 1 lingură pentru întins foaia
- 1 ou
- ½ linguriţă de untură sau ulei de floarea soarelui
- 1 linguriţă de sare
Mod de preprare:
Curăţaţi şi apoi tocaţi zarzavatul, după care puneţi-l la fiert într-o oală cu 1, 5 L de apă. După 15 minute adăugaţi roşiile în bulion şi pasta de roşii, continuând fierberea, la foc mediu, timp de 30-35 de minute. Adăugaţi zahărul şi condimentele, apoi pasaţi supa cu un blender după care strecuraţi-o frumos.
În timp ce supa fierbe frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.
Răsfiraţi tăiţeii pe planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu pătrunjelul tocat.