Supă cu găluşte – un prânz nelipsit din bucătăria mămicilor

Iulia Mirică
Supă de pui cu găluște

Rețetă de supă cu găluște pufoase

Un prânz delicios pentru cei mici poate consta într-o supă cu găluște, mai ales dacă pentru prepararea acesteia recurgem la zeama provenită de la o supă de pui. Supa de pui este una dintre cele mai ușoare rețete pe care le putem face, iar beneficiile acesteia sunt binecunoscute, mai ales în cazul unei răceli. Este preferabil să folosim un pui de țară, din motive evidente. În principiu, trebuie să fierbem carnea de pui, împreună cu un morcov, o ceapă, un păstârnac și o țelină (albituri), la foc mic, pentru a nu-și pierde proprietățile. După ce este gata supa, începem să pregătim găluștele.

Ingrediente pentru supă cu găluște:

2 litri de supă de pui
7-8 linguri de griș
2 ouă
1 linguriță de ulei
sare
piper
pătrunjel

4 pași pentru a face o supă cu găluște pufoase:

1. Pentru prepararea găluștelor, trebuie mai întâi să separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat cu un praf de sare și se lasă câteva minute, cât timp batem albușurile spumă.
2. Amestecăm gălbenușurile cu lingurița de ulei și cu spuma de albușuri, după care adăugăm grișul treptat, în ploaie, în timp ce amestecăm ușor și continuu. Când este gata compoziția, o lăsăm un sfert de oră, pentru a se umfla grișul.
3. În zeama (de la supa de pui) care fierbe la foc mic, punem cu ajutorul unei linguri una câte una găluștele.
4. Se lasă la fiert pentru 10 minute, timp în care putem proba găluștele cu o furculiță, pentru a vedea dacă sunt gata. După ce stingem focul, putem adăuga pătrunjel proaspăt tăiat și mai lasăm oala cu capacul pus încă 5-10 minute. Poftă bună!

Porții: 6

Sfaturi:
E recomandat să puneți mai puțin griș în fază incipientă și să testați prima gălușcă din supă. Dacă se dezintegrează, înseamnă că mai este nevoie de griș în compoziție. Această metodă este mai bună decât adăugarea unei cantități prea mari de griș de la început, ducând la formarea unor găluște prea tari.

Pentru ca găluștele să vă iasă cât mai pufoase, se adaugă o cană cu apă rece după ce sunt puse în oală, lăsându-se să fiarbă la foc mic. În acest fel, se vor umfla, triplându-și volumul și se vor transforma în găluștele pufoase pe care le iubesc cei mici.

Carnea din supa de pui o putem pune ori în supa cu găluște, ori o vom folosi la prepararea altui fel de mâncare. Merge perfect pentru o ciulama de pui cu ciuperci, dacă ați folosit doar pieptul de la pui.

Citește și: Cum pregătim corect broccoli

Citește și: Bucăţele de pui în fulgi de cocos

Te-ar mai putea interesa