Supa cremă de pui

TOTUL DESPRE MAME
supă cremă de pui
Supa cremă de pui face parte din categoria preparatelor care ne oferă confort.

Supa cremă de pui este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă! Conține o mulțime de legume, iar textura ei cremoasă este numai bună pentru a ne da senzația de confort.

Ingrediente pentru supa cremă de pui

50 g de unt • 1 ceapă medie • 1 morcov mediu • ½ de țelină medie • 50 g de mazăre congelată • 1 dovlecel mediu • 2 cartofi medii • 150 g piept de pui dezosat • 1 lingură de pătrunjel verde tocat • ¼ linguriță de sare • 50 ml de smântână dulce (opțional)

Mod de preparare

Se curăță legumele și se taie cuburi. Se toacă ceapa. Se pune pieptul de pui la fiert într-un litru de apă cu puțină sare. Când supa începe să facă spumă, se reduce focul spumând din timp în timp. După 50-60 de minute, când pieptul s-a fiert, devenind moale, se scoate pe o farfurie.

Între timp se încinge jumătate din cantitatea de un într-o cratiță mică și se sotează ușor legumele timp de 5 minute. Apoi se adaugă supa strecurată și se lasă să fiarbă 30 de minute. La final, se adaugă smântâna în cazul în care se dorește și se pasează totul cu un blender.

În timp de supa fierbe, se taie pieptul în cubulețe mici, pentru a-l adăuga după ce ați păsat supa fiarta, presărând totodată pătrunjel tocat.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa