Rețeta perfectă pentru prânz – supă cremă de ceapă și crutoane
Câteodată vreți o rețetă mai sofisticată la prânz, precum este această supă cremă de ceapă și crutoane. Însă este ușor de preparat, în aproximativ 20 de minute, iar timpul de preparare este undeva la 45 de minute.
Ingredientele pe care vi le-am enumerat mai jos ajung pentru 4-6 porții. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest preparat franțuzesc!
Ingrediente pentru supă cremă de ceapă și crutoane:
pentru supă:
8 căni cu cepe galbene tăiate în felii subțiri (aproximativ 1 kilogram)
3 linguri (45 mililitri) de unt
2 linguri (30 mililitri) de coniac / vin alb
1 lingură de făină albă
4 căni (1 litru) de zeamă de la o supă de pui / apă
1 cană (250 mililitri de lapte)
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
pentru crutoane:
4 felii groase de pâine, ușor prăjite
1 cană (250 mililitri) de brânză Cheddar rasă fin
4 pași pentru a prepara supă cremă de ceapă și crutoane:
1. Într-o cratiță mare, la foc mediu, se lasă ceapa să se înmoaie în unt, pentru aproximativ 10 minute. Se dă focul la mare pentru câteva minute, pentru a carameliza ceapa. Se adaugă coniacul sau vinult și se lasă să se evapore aproape de tot.
2. Se presară cu făină și se gătește, amestecând timp de un minut. Se adaugă zeama de supă sau apa, se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se mai lasă pe foc pentru aproximativ 15 minute. Se adaugă laptele, se amestecă și se asezonează cu sare și piper.
3. Pentru a face crutoanele, se adaugă feliile de pâine într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt. Acestea se presară cu brânză Cheddar rasă fin, se introduc la cuptor, la foc mediu, și se lasă timp de 3-4 minute sau până când brânza se topește, iar feliile de pâine se rumenesc.
4. Supa se toarnă în boluri și se servește cu crutoanele de brânză. Dacă doriți, o puteți introduce și la blender, pentru o textură mai omogenă.