Supă-cremă cu carne de pui și legume. Rețetă pentru copii de la 2 ani

Anca Vlad

    Pe lângă faptul că e foarte gustoasă, supa-cremă cu carne de pui si legume e foarte hrănitoare. O vor iubi nu doar copiii, ci și adulții.

    Timp de pregătire: 10 minute

    Timp de preparare: 20 minute

    Porții – 4

    Se poate păstra la rece.

    Rețeta de supă-cremă cu carne de pui și legume

    INGREDIENTE

    30 gr. unt

    1 ceapă mare, fin mărunțită

    100 gr. morcov tăiat feliuțe

    1 fir de țelină tăiată feliuță

    30 gr. făină

    1 litru supă de supă de pui

    3 lingurițe smântână

    50 gr. tăiței mici

    75 gr. piept de pui fiert, mărunțit

    1 linguriță arpagic tocat

    Sare și piper după gust

    MOD DE PREPARARE

    Încălzește untul într-o cratiță și călește ceapa în el timp de 2 minute. Adaugă morcovii și țelina și mai lasă-le 5 minute.

    Pune făina în supa de pui și amestecă bine, după care adu supa la punctul de fierbere. Adaugă amestecul peste legume, acoperă vasul și lasă să se înăbușe 10 minute până se pătrund legumele.

    În acest timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.

    Adaugă carnea de pui mărunțită, smântâna, pastele și arpagicul. Pune totul la înăbușit timp de 3 minute, apoi asezonează după gust.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa