Pe lângă faptul că e foarte gustoasă, supa-cremă cu carne de pui si legume e foarte hrănitoare. O vor iubi nu doar copiii, ci și adulții.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de preparare: 20 minute
Porții – 4
Se poate păstra la rece.
Rețeta de supă-cremă cu carne de pui și legume
INGREDIENTE
30 gr. unt
1 ceapă mare, fin mărunțită
100 gr. morcov tăiat feliuțe
1 fir de țelină tăiată feliuță
30 gr. făină
1 litru supă de supă de pui
3 lingurițe smântână
50 gr. tăiței mici
75 gr. piept de pui fiert, mărunțit
1 linguriță arpagic tocat
Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Încălzește untul într-o cratiță și călește ceapa în el timp de 2 minute. Adaugă morcovii și țelina și mai lasă-le 5 minute.
Pune făina în supa de pui și amestecă bine, după care adu supa la punctul de fierbere. Adaugă amestecul peste legume, acoperă vasul și lasă să se înăbușe 10 minute până se pătrund legumele.
În acest timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.
Adaugă carnea de pui mărunțită, smântâna, pastele și arpagicul. Pune totul la înăbușit timp de 3 minute, apoi asezonează după gust.