Supă-cremă cu carne de pui și legume. Rețetă pentru copii de la 2 ani

Anca Vlad

Pe lângă faptul că e foarte gustoasă, supa-cremă cu carne de pui si legume e foarte hrănitoare. O vor iubi nu doar copiii, ci și adulții.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de preparare: 20 minute

Porții – 4

Se poate păstra la rece.

Rețeta de supă-cremă cu carne de pui și legume

INGREDIENTE

30 gr. unt

1 ceapă mare, fin mărunțită

100 gr. morcov tăiat feliuțe

1 fir de țelină tăiată feliuță

30 gr. făină

1 litru supă de supă de pui

3 lingurițe smântână

50 gr. tăiței mici

75 gr. piept de pui fiert, mărunțit

1 linguriță arpagic tocat

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Încălzește untul într-o cratiță și călește ceapa în el timp de 2 minute. Adaugă morcovii și țelina și mai lasă-le 5 minute.

Pune făina în supa de pui și amestecă bine, după care adu supa la punctul de fierbere. Adaugă amestecul peste legume, acoperă vasul și lasă să se înăbușe 10 minute până se pătrund legumele.

În acest timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.

Adaugă carnea de pui mărunțită, smântâna, pastele și arpagicul. Pune totul la înăbușit timp de 3 minute, apoi asezonează după gust.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa