Somon pe pat de ciuperci. O rețetă în 6 pași simpli

Iulia Mirică
somon pe pat de ciuperci farfurie pe masă
Putem da o fugă până în piață sau la magazin pentru a cumpăra ingredientele necesare pentru a pregăti o porție de somon pe pat de ciuperci!

Somon la cuptor – Rețetă de somon pe pat de ciuperci și praz

Suntem mereu în căutarea alternativelor sănătoase, mai ales când vine vorba de alimentația copiilor. Putem da o fugă până în piață sau la magazin pentru a cumpăra ingredientele necesare pentru a pregăti o porție de somon pe pat de ciuperci și praz și avem asigurat un prânz sănătos și delicios în bucătăria proprie în aproximativ 30 de minute.

Somonul este un pește care are o valoare nutritivă semnificativă, iar dintre beneficiile pe care le oferă sănătății noastre și celor mici poate fi amintită menținerea sănătății sistemului imunitar sau a sistemului osos, datorită conținutul bogat de calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea, somonul reprezintă o importantă sursă de acizi grași Omega 3, așa că am pregătit o rețetă care să-l facă vedeta farfuriei. Cu toate acestea, nici proprietățile ciupercilor nu sunt de ignorat, acestea fiind bogate în vitamine, minerale și fibre. Ca principale beneficii recunoscute sunt reducerea riscului de cancer sau boli de inimă, iar pentru că sunt accesibile ca preț și ca modalități de gătit, este recomandat să le includem în alimentația noastră cât mai des.

Ingrediente pentru patru porții de somon pe pat de ciuperci:

500 de grame de file de somon
500 de grame de ciuperci curățate și feliate
1 legătură de praz
1 lămâie
1 1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper
piper negru proaspăt măcinat
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin

6 pași pentru a prepara patru porții de somon pe pat de ciuperci:

1. Se poziționează grătarul grilaj în interiorul cuptorului și se încălzește cuptorul la 230 de grade.
2. Se curăță ciupercile, li se taie codițele și se feliază. Prazul se curăță – păstrând doar partea albă și cea verde deschis – și se taie mărunt. Într-un bol mediu, se amestecă ciupercile, prazul, uleiul, 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper.
3. Se rade fin coaja de lămâie. Într-un bol mic, se amestecă această coajă cu o linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper.
4. Somonul se aranjează pe o foaie de copt aranjată într-o tavă, iar amestecul de coajă de lămâie și condimente se pune pe partea superioară a fileului și în părțile laterale. Ciupercile și prazul se așază în jurul somonului, într-un singur strat.
5. Preparatul se ține în cuptor până când legumele sunt fragede, iar peștele este opac în centru (aproximativ 15 minute). Dacă observați că peștele s-a gătit înaintea legumelor, acesta se scoate pe un platou, iar legumele mai sunt lăsate 3-5 minute în plus.
6. Se aranjează legumele pe farfurie, se stoarce puțină lămâie peste ele, după care se așază somonul și se servește. Poftă bună!

Sfaturi pentru atunci când prepari somon pe pat de ciuperci:
Dacă înlocuiești somonul cu alt pește, poți ruga persoana de unde cumperi peștele proaspăt să îl curețe, pentru a-ți simplifica procesul de gătit de acasă.

Nu-ți face griji pentru măsurarea exactă a legumelor pe care le folosești la acest preparat. Până la urmă faci o salată. Orice mix de ciuperci și praz, poate chiar și rucola, este perfect!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa