Somon cu cartofi la cuptor – prânzul super mamelor

Iulia Mirică
somon cu cartofi la cuptor mazăre
O rețetă de somon cu cartofi la cuptor și mazăre, special gândită pentru mamele care vor o alimentație sănătoasă pentru copii.

Rețetă aromată de somon cu cartofi la cuptor și mazăre

Primăvara este perioada în care găsim anumite legume și fructe pe care nu le mai întâlnim în restul anului. În această categorie intră și cartofii noi, așa că ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de somon cu cartofi la cuptor și mazăre, specială pentru super mame. Cei mici o vor savura cu siguranță, iar timpul petrecut în bucătărie de către adulți este relativ scurt. Astfel că veți avea gata în aproximativ 45 de minute un prânz aromat și bogat în acizi grași Omega 3: somon cu cartofi.

Ingrediente pentru somon cu cartofi la cuptor:

250 de grame de cartofi noi
2 lingurițe de ulei de măsline
700 de grame de file de somon
200 de grame de mazăre
4 cepe verzi
1/2 linguriță de oțet din vin alb
mentă tocată
sare
piper

4 pași pentru prepararea a 4 porții de somon cu cartofi la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 200-250 de grade (treapta 7, dacă aveți cuptor pe gaz).

2. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt și se adaugă cartofii noi, care se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute, până încep să prindă o culoare arămie. Se scot puțin și se verifică, pentru a nu se lipi de tavă, după care se lasă încă 10 minute la cuptor, eventual după ce am adăugat 1/4 de cană cu apă.

3. Scoatem tava din cuptor și împingem cartofii în părți, astfel încât să încapă somonul la mijloc. Se stropește cu ulei de măsline, se introduce la cuptor și se lasă 20 de minute, până când se gătește peștele. Între timp, fierbem mazărea timp de 2 minute și o scurgem cu ajutorul unei strecurătoare.

4. Când s-a gătit peștele, îl scoatem pe un platou, iar mazărea, ceapa verde tăiată și cartofii noi se amestecă, se stropesc cu puțin oțet din vin și se asezonează cu sare, piper și menta tocată mărunt. Garnitura se așază ca un pat, sub pește, pe farfurii.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa