Somon cu cartofi la cuptor. Prânzul perfect pentru toată familia

Iulia Mirică
somon cu cartofi la cuptor
Somonul cu cartofi la cuptor este potrivit de la vârsta de 9 luni, dacă nu se adaugă sare/ Shutterstock

Primăvara este perioada în care găsim anumite legume și fructe pe care nu le mai întâlnim în restul anului. În această categorie intră și cartofii noi, așa că ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de somon cu cartofi la cuptor și mazăre, specială pentru super mame. Cei mici o vor savura cu siguranță, iar timpul petrecut în bucătărie de către adulți este relativ scurt. Astfel că veți avea gata în aproximativ 45 de minute un prânz aromat și bogat în acizi grași Omega 3: somon cu cartofi.

Somonul este considerat un aliment extrem de nutritiv și benefic pentru sănătate, fiind bogat în acizi grași omega-3, proteine de înaltă calitate și o varietate de vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat de somon aduce numeroase beneficii organismului, contribuind la îmbunătățirea sănătății generale și reducerea riscului de diverse afecțiuni.

Somonul este recunoscut ca o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași esențiali sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății inimii și a creierului. Consumul regulat de somon poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a inflamației, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Ingrediente pentru somon cu cartofi la cuptor

250 g cartofi noi • 2 lingurițe de ulei de măsline • 700 g file de somon • 200 g mazăre • 4 cepe verzi •
1/2 linguriță de oțet din vin alb • mentă tocată • sare • piper

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200-250°C. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt. Se adaugă cartofii noi, care se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute, până încep să prindă o culoare arămie. Se scot puțin și se verifică, pentru a nu se lipi de tavă, după care se lasă încă 10 minute la cuptor, eventual după ce am adăugat 1/4 de cană cu apă.

Se scoate tava din cuptor și se împing cartofii în părți, astfel încât să încapă somonul la mijloc. Se stropește cu ulei de măsline. Se introduce la cuptor și se lasă 20 de minute, până când se gătește peștele. Între timp, se fierbe mazărea timp de 2 minute și se scurge cu ajutorul unei strecurătoare.

Când s-a gătit, se scoate pe un platou, iar mazărea, ceapa verde tăiată. Cartofii noi se amestecă, se stropesc cu puțin oțet din vin și se asezonează cu sare, piper și menta tocată mărunt. Garnitura se așează ca un pat, sub pește, pe farfurii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa