Puiul cu sos de brânză este o rețetă îmbietoare și satisfăcătoare, apreciată pentru gustul său bogat și cremos. Această combinație savuroasă de carne de pui și sos de brânză se numără printre preferatele multor gurmanzi, oferind o experiență culinară delicioasă și reconfortantă. O porție de pui cu sos de brânză este perfectă pentru toată familia.
Pentru sosul de brânză, poți folosi o varietate de brânzeturi, în funcție de preferințele tale și de gusturile familiei. Brânza cheddar oferă o aromă bogată și un gust cremos care se îmbină perfect cu puiul. Brânza cheddar adaugă profunzime și savoare sosului. Brânza mozzarella este o opțiune mai delicată, pentru că se topește frumos și oferă o textură netedă și cremoasă. Parmezanul adaugă un gust intens și sărat, care poate completa perfect savoarea suculentă a cărnii de pui.
Puiul cu sos de brânză poate fi servit cald, alături de o varietate de garnituri și legume proaspete. Cartofii piure, orezul alb sau brun, paste proaspete sau legumele la grătar sunt opțiuni excelente pentru a completa puiul cu sos de brânză. De asemenea, o salată verde proaspătă, cu frunze de crocante, roșii, castraveți și alte legume poate completa perfect această gustare.
Pentru a adăuga savoare sosului de brânză, poți folosi o varietate de condimente și ierburi aromatice. Usturoiul aduce o notă bogată și aromată, piperul negru proaspăt măcinat oferă un plus de prospețime și aromă. Ierburile aromatice proaspete, cum ar fi busuiocul sau cimbrul adaugă o notă de prospețime și un plus de culoare.
Rețetă de pui cu sos de brânză
Puiul cu sos de brânză este o delicatesă decadentă și delicioasă, perfectă pentru a impresiona la orice masă. Cu alegerea potrivită a ingredientelor și puțină creativitate în bucătărie, poți crea un preparat remarcabil, apreciat de toată familia.
Ingrediente
500 piept de pui • 200 de ml smântână pentru gătit • 150 ml lapte • 50-100 g brânză Emmentaler • 1 ceapă • 50 ml vin alb sec • 1 fir de cimbru • 3 linguri de ulei • 2 linguri de făină • 1 linguriță de sare • 1 linguriță de piper negru
Mod de preparare
Se taie ceapa solzișori și puiul cubulețe. Se pun într-o pungă făina, sarea și piperul. Apoi se adaugă și bucățile de pui și se amestecă bine, până când toate bucățile de pui sunt învelite în făină. Se pune o lingură de ulei la încins în tigaie și se prăjește puiul. Apoi se scoate carnea, apoi se adaugă încă o lingură de ulei și se pune ceapa la călit până când se înmoaie.
Se pune și vinul și se lasă la fiert aproximativ zece minute. Se adaugă cimbrul mărunțit, laptele și bucățile de pui și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Se verifică sosul pentru a nu scădea prea tare. Apoi se pune și jumătate din cantitatea de brânză Emmentaler și se amestecă bine. Apoi se adaugă și restul și se amestecă până când se topește toată brânza. Se servește fierbinte.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomandăm și:
- Quesadilla cu pui
- Piept de pui şi sos de muştar
- Piept de pui cu ciuperci, o rețetă ușoară, pentru cină
- Piept de pui cu broccoli și lămâie
- Tocăniţă de cartofi cu pui