Pui cu lămâie. Cum se prepară o super-rețetă delicioasă

Raluca Dumitrică
pui cu lămâie în farfurie
Aţi avut şi voi zile în care copiii au refuzat felurile pregătite cu migală de voi? Atunci încercaţi propunerea noastră: pui cu lămâie.

Reţete pentru copii mofturoşi: pui cu lămâie

pui cu lămâie în farfurie
Aţi avut şi voi zile în care copiii au refuzat felurile pregătite cu migală de voi? Atunci încercaţi propunerea noastră: pui cu lămâie.

Aţi avut şi voi zile în care copiii au refuzat felurile pregătite cu migală de voi? Atunci încercaţi propunerea noastră, pui cu lămâie. Simplu de făcut şi nemaipomenit de bun!

Vreți să vă spun secretul meu pentru seri liniştite? Ei bine, secretul constă într-un fel de mâncare minunat, care duce imediat la momente îndelungate de linişte în casă, cât timp lumea savurează preparatul. Ce gătesc de îi vrăjesc? De multe ori pui cu lămâie ca la mama acasă!

Pui cu lămâie, aromat şi cremos

Puiul cu lămâie a fost o reţetă descoperită întâmplător, folosind într-o zi în care eram în pană de idei ingredientele disponibile în propria bucătărie. Deoarece carnea de pui este destul de îndrăgită de copiii mei, se găseşte relativ uşor la mine-n frigider. Atenţie când cumpăraţi carne de pui, însă! Alegeţi o pasăre cât mai sigură, eventual un pui crescut în curtea bunicii de la ţară sau în ferme care garantează siguranţa produsului.

Ingrediente pentru pui cu lămâie:

2 bucăţi mărişoare de piept de pui
6 linguri de ulei de măsline
sucul de la o lămâie
un praf de sare
2 linguriţe de rozmarin
350 de grame de smântână
250 de grame de orez prefiert pentru garnitură

Pui cu lămâie – Cum se face?

Se taie puiul fâşii subţiri şi se pune într-un vas termorezistent din sticlă, se adaugă uleiul de măsline, sarea, sucul de lămâie şi rozmarinul, se amestecă toate, se pune capacul şi se bagă la cuptorul încălzit la 175 de grade. Lăsaţi vasul în cuptor aproximativ 40 de minute, după care scoateţi recipientul cu mare atenţie să nu va frigeţi (n-am înţeles niciodată de ce vasele astea nu au un capac cu marginea puţin ieşită în afară, că să fie mai uşor de apucat şi, astfel, mai uşor de evitat lipitul de piele. Dacă le-aţi descoperit undeva, daţi de veste!).

Adăugaţi 350 de grame de smântână în vas şi amestecaţi uşor, până se omogenizează.
Separat puneţi orezul cu bobul lung, prefiert, într-o cratiţă de pe aragaz cu apă deja clocotindă şi fierbeţi-l la foc mic conform instrucţiunilor scrise pe ambalaj. După ce este fiert (el trebuie să rămână al dente!) se aşază lângă puiul smântânit şi se manâncă pe îndelete!

Pui cu lămâie – Tipsuri binevenite

Ca să fie mai uşor de mâncat de către copii, puteţi tăia puiul în bucăţele foarte mici, cât să încapă într-o înţepătură de furculiţă. Orezul poate fi variat, o dată puteţi folosi clasicul orez cu bobul lung, prefiert, altă dată puteţi încerca orezul sălbatic sau cel basmati.

*Vă rog să ţineţi cont că necesarul ingredientelor este calculat pentru 2 adulţi şi 3 copii, cu posibilitatea suplimentării porţiilor în caz de nevoie. Pentru o familie mai mică, puteţi înjumătăţi ingredientele sau, de ce nu, puteţi pregăti întreaga cantitate, în ideea că şi mâine e o zi!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa