Piept de pui împachetat în bacon

Iulia Mirică
rulouri de pui

Rețetă de pui împachetat în bacon cu brânză

Te gândeai ce poți prepara astăzi pentru prânz sau pentru o gustare nutritivă și sănătoasă? Ce părere ai despre un piept de pui împachetat în bacon? Acest preparat este gata în aproximativ o jumătate de oră și este atât de delicios încât nu vei regreta nici măcar un minut petrecut în bucătărie.

Pieptul de pui este un tip de carne ușoară, care poate fi oferită copiilor fără ca mamele să-și facă probleme. Iar baconul va da o aromă preparatului pe care este destul de greu să nu o îndrăgești de la prima degustare. Ceapa verde echilibrează conținutul preparatului, beneficiile sale pentru sănătate completând proprietățile nutritive ale acestei rețete. În cazul în care nu găsești brânză Pepperjack, poți alege o altă brânză mai tare, care merge în combinație cu o cremă de brânză.

Ingredientele de mai jos ajung pentru 4 porții de pachețele de pui împachetate în bacon. Dacă ai musafiri sau vrei să servești mai mult de un pachețel per persoană, poți dubla ingredientele folosite. Iată cum poate fi făcut acest preparat ușor pentru mămici și îndrăgit de către cei mici!

INGREDIENTE

2 piepturi de pui
4 linguri de cremă de brânză
1/4 cană cu brânză Pepperjack, proaspăt rasă (un tip de brânză cu ardei)
2 linguri cu ceapă verde, mărunțită
4-8 felii de bacon

PREPARARE

1. Pieptul de pui se curăță de pieliță și de oase. Se taie în patru bucăți egale, pe transversală, astfel încât să poată fi rulat ușor.

2. Se amestecă împreună, într-un bol mic, crema de brânză, ceapa verde mărunțită și brânza Pepperjack rasă. Se adaugă un sfert din această compoziție în mijlocul fiecărei bucăți de pui.

3. Începând din partea mai lată, se rulează pieptul de pui, menținând compoziția cu brânză la mijloc. Se înfășoară 1-2 felii de bacon în jurul fiecărei bucăți de piept de pui și se sigilează cu ajutorul unei scobitori, dacă este nevoie. O singură felie de bacon în jurul unei bucăți de pui este de ajuns, dar dacă vrei un gust mai pregnant de bacon, poți pune 2 felii.

4. Se adaugă aceste pachețele într-o tavă de cuptor, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se lasă pentru aproximativ 30 de minute în cuptorul încălzit la 190 grade Celsius. Spre final, se întorc pachețelele în tavă, pentru a se rumeni și în partea de jos.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa