Paste cu somon și sparanghel, o rețetă pentru cei care iubesc peștele

Iulia Mirică
Paste cu somon farfurie
Pastele cu somon sunt un preparat excelent pentru cei care iubesc pastele și peștele. Uite ce rețetă de paste cu somon ușoară și rapidă poți încerca acasă!

O rețetă delicioasă de paste cu somon și sparanghel

Rețeta de paste cu somon și sparanghel este un preparat excelent pentru cei care iubesc pastele și peștele. Este un fel de mâncare răcoritor, dar și sănătos, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. De asemenea, se prepară foarte ușor și rapid, iar ingredientele necesare pentru acesta sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi ca preț.

Ingrediente pentru paste cu somon și sparanghel:

100 grame de paste penne
1 file de somon de 110 grame
câteva bucăți de sparanghel
coaja de la jumătate de lămâie
zeama de la o lămâie mică
2 linguri de smântână
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
25 de grame de parmezan ras
1 legătură de pătrunjel / frunze de busuioc
sare
piper

6 pași pentru a prepara o porție de paste cu somon și sparanghel:

1. Cele 100 de grame de paste penne se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 11 minute (sau în funcție de indicațiile de pe ambalaj).

2. Cât timp se gătesc pastele, se condimentează somonul și se introduce împreună cu sparanghelul într-un steamer (aparat de gătit cu aburi) pentru 8 minute, până când somonul devine fraged și roz pal. Dacă nu aveți steamer, le puteți pune într-o oală de gătit la aburi.

3. În timp ce se gătește totul, dăm pe răzătoare 1/2 de lămâie pentru coajă și îi stoarcem sucul.

4. Măsurăm 2 linguri de smântână și 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin, echilibrând combinația cu puțin unt și cantitatea de parmezan. De asemenea, tocăm mărunt legătura de pătrunjel.

5. În momentul în care pastele sunt gata, se scurg de apă și se amestecă într-un bol cu coaja de lămâie, sucul de lămâie, smântâna, uleiul, untul și parmezanul, asezonând după gust cu sare și piper. Urmează să adăugăm și pătrunjelul tocat.

6. Se scoate sparanghelul din steamer, se amestecă împreună cu pastele, formând un pat de legume și paste, peste care se așază fileul de somon.

Sfaturi pentru atunci când preparați paste cu somon:

Ca metodă de prezentare pentru musafiri, puteți servi somonul pe un pat de paste cu sparanghel, îns,ă când vine vorba de copii, puteți mărunți somonul înainte, urmând să-l amestecați cu pastele.

Pentru mai multe porții, puteți dubla sau tripla cantitatea de ingrediente.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa