Nuggets de pui fără gluten cu muștar cu mure

Cristina Călin, redactor

Oricărui copil îi plac nuggets de pui și trebuie să recunoaștem că și nouă adulților. De obicei, se prepară cu făină de grâu, dar există posibilitatea de a le face și fără gluten pentru a putea fi servite celor care au intoleranță. Dacă alături punem un sos delicios de muștar cu mure, rezultă un preparat perfect pentru petreceri de orice fel. De asemenea, poate constitui o cină delicioasă.

Murele pot fi înlocuite cu zmeură sau cu oricare alte fructe de pădure, după preferințe. Drept garnitură puteți alege morcovi sau broccoli gătite la aburi, orez, piure de cartofi, salată verde. Din ingredientele rețetei de mai jos vor ieși patru porții. Pentru preparare aveți nevoie de 20 de minute. Fiecare porție are 201 calorii.

Ingrediente

200 g mure proaspete

25 g muștar (dulce)

30 g miere de albine

450 g mușchiuleț de pui

7 g sare

7 g piper negru proaspăt măcinat

50 g mălai

15 g ulei de măsline extravirgin

3 pași pentru a prepara nuggets de pui fără gluten cu muștar de mure

1. Murele proaspete se spală bine sub jet de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă. Se zdrobesc bine cu o furculiță și se amestecă cu muștarul și mierea până când devine un sos gros. Este bine să alegeți un muștar dulce dacă aceste nuggets de pui vor fi servite și de copii.

2. Mușchiulețul de pui se spală bine și se taie în bucăți mai scurte, eventual pe jumătate. Se sărează și se piperează. Într-un bol se pune mălaiul. Fâșiile de mușchiuleț de pui se trec prin mălai. Se scutură dacă există un surplus.

3. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline extravirgin. Apoi, se reduce focul la mediu și se pun fâșiile de mușchiuleț de pui. Se întorc pe fiecare parte când devin arămii. 6-8 minute în total sunt suficiente, depinde de grosimea bucăților. Cu cât acestea sunt mai subțiri cu atât se lasă mai puțin la prăjit. Nuggets de pui fără gluten se servesc cu muștar cu mure.

Sfat: Mușchiulețul de pui se află sub pieptul de pui. Se găsește gata de gătit în supermarket.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa