Musaca de cartofi cu carne de pui. Rețetă în 7 pași

Iulia Mirică
musaca de cartofi cu carne de pui
Dacă te-ai săturat de aceleași rețete de carne cu cartofi pe care le repeți, poți încerca o musaca de cartofi cu carne de pui.

    Rețetă delicioasă de musaca de cartofi cu carne

    Dacă te-ai săturat de aceleași rețete de carne cu cartofi pe care le repeți, poți încerca o musaca de cartofi cu carne de pui. Cu toate că timpul de preparare al acesteia este mai mare, satisfacția culinară este pe măsura așteptărilor.

    Iată cum poți face musaca de cartofi cu carne de pui, un preparat care va fi îndrăgit de cei apropiați.

    Ingrediente pentru musaca de cartofi cu carne de pui:

    500 de grame de carne de pui tocată (piept)
    5 cartofi
    1 morcov
    200 de mililitri de bulion
    120 de mililitri de apă
    100 de grame de cașcaval ras
    100 de grame de smântână
    2 linguri de ulei
    1/2 legătură de pătrunjel
    1 ou
    1 linguriță de boia
    1/2 linguriță de piper
    sare
    busuioc

    7 pași pentru a prepara musaca de cartofi cu carne:

    1. Se pune ceapa la călit într-o tigaie preîncălzită, alături de morcov, pentru 10 minute.

    2. Se adaugă carnea tocată și se amestecă până se omogenizează compoziția. Amestecăm încontinuu până se albește carnea, după care adăugăm sarea, piperul, lingurița de boia și puțin busuioc. Amestecăm din nou și turnăm bulionul. După ce s-a integrat bulionul în compoziție, turnăm apa și se lasă sosul acesta să fiarbă pentru aproximativ o oră.

    3. Cartofii se curăță, se taie felii și se prăjesc în ulei încins, până devin aurii. Se scot și se pun pe hârtie absorbantă.

    4. Spre sfârșitul perioadei de gătire a sosului, când rămâne doar puțin umed, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, se închide focul și se lasă la răcit pentru 15 minute.

    5. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se pune un strat de felii de cartofi, după care adăugăm un strat de carne tocată. Repetăm procesul de două ori, ultimul rând fiind de cartofi.

    6. Într-un bol se amestecă oul cu smântâna și cașcavalul ras, până devine o compoziție omogenă. Aceasta se toarnă peste musaca, astfel încât să fie acoperiți perfect cartofii.

    7. Se încălzește cuptorul la 170 de grade și se introduce musacaua pentru 30-40 de minute.

    Sfat ca să prepari o musaca de cartofi cu carne de pui delicioasă:

    Pentru o variantă mai sănătoasă, putem înlocui cartofii prăjiți cu cartofi fierți în coajă și tăiați ulterior.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa