Mâncare de cartofi şi conopidă

Iulia Mirică
mancare-de-cartofi-si-conopida-totul-despre-mame

Rețetă perfectă pentru toamnă – mâncare de cartofi și conopidă

Ne plac cartofii gătiți cam în orice formă, iar în combinație cu buchetele de conopidă merg perfect. Având în vedere că brânza este delicioasă în această combinație, rețeta de mai jos este hrănitoare și echilibrate. unde mai pui că este pe gustul întregii familii!

Ingrediente pentru mâncare de cartofi și conopidă:

900 grame de cartofi roșii
sare
1 1/4 cană cu lapte
8 linguri de unt nesărat
1 cană cu cașcaval ras
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1 conopidă
3 căței de usturoi
3/4 cană de parmezan ras

6 pași pentru a prepara mâncare de cartofi și conopidă:

1. Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Se pun la fiert împreună cu 2 lingurițe de sare într-o cratiță mare cu apă. Se aduce apa la punctul de fierbere, după care se reduce focul și se lasă la fiert, parțial acoperiți, până când cartofii sunt fragezi – 15-20 de minute.

2. Între timp, se încălzește 3/4 cană de lapte și 3 linguri de unt într-o cratiță mică, până când untul se topește, iar laptele este cald, nu fierbinte. Se ține la cald cratița, acoperită cu un capac.

3. Cartofii se scurg de apa în care au fiert și se readaugă în cratiță. Se adaugă amestecul de lapte, cașcaval și piper și se pasează până când obțineți consistență de piure. Se condimentează cu sare și se lasă la cald.

4. Conopida se spală bine și se rupe în bucățele. Se adaugă într-o oală cu apă cu sare, alături de usturoiul curățat și zdrobit. Se lasă la fiert până când conopida este foarte fragedă, între 13 și 15 minute.

5. Se scurge conopida și se adaugă restul de 1/2 cană cu lapte, 1/2 cană cu parmezan ras și 3 linguri de unt și se pasează cu ajutorul unui blender, până când obțineți o compoziție omogenă. Se amestecă cele două piureuri, de conopidă și de cartofi.

6. Se adaugă piureul într-un vas de jena, uns cu unt, pe care îl introduceți la cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius. Se presară uniform restul de parmezan. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau până când obțineți o crustă crocantă deasupra.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa