Ficăţei în bacon cu cartofi la cuptor şi legume la grătar

Raluca Dumitrică
ficatei-in-bacon-totul-despre-mame

Un meniu gustos şi uşor de pregătit

De când a venit vara, găsim unul-două motive ca să mai punem de-un grătar. Fie că e o aniversare sau o onomastică, fie că ne e dor şi drag de prietenii noştri, pe care îi invităm la un BBQ, grătarul sfârâie, copiii aleargă în curte şi fac tot felul de concursuri distractive, limonada sau berea sunt reci, iar atmosfera e minunată!

Toate ca toate, dar am observat că cei mici s-au cam săturat de clasicul grătar însoţit de o salată verde sau de o salată cu legume de sezon. Deşi toată lumea admite că acest fel de mâncare e gustos tare, ne-am hotărât să mai variem meniul şi să mai născocim şi altfel de preparate. Astfel, am început să folosim construcţia de fier pe care obişnuim să perpelim carnea şi pentru altceva, şi anume pentru pregătirea unor legume delicioase care merg însoţite de o altfel de carne, pregătită la cuptor. Ultima reţetă care are succes la întreaga familie? Ficăţei în bacon cu cartofi la cuptor şi legume la grătar!

Ingrediente pentru 4-6 persoane

1 kg de ficăţei de pui

500 de grame de bacon

1 kg de cartofi

6 ardei capia

6 ardei graşi

4 cepe medii

4 dovlecei

2 vinete

4 linguri de ulei de măsline

Sare

2 linguriţe de rozmarin pulbere sau uscat

Cum se prepară reţeta de ficăţei în bacon cu cartofi la cuptor şi legume la grătar

Cartofii

Până când se încinge grătarul şi e gata de folosit, curăţăm cartofii de coajă, îi spălăm bine şi îi tăiem în bucăţi potrivite, pe care le aşezăm într-o tavă adâncă pe care o vom pune în cuptor. După ce i-am repartizat uniform în vas, îi stropim cu ulei de măsline, adăugăm sarea şi rozmarinul şi îi introducem în cuptorul încălzit în prealabil la 175 de grade, unde avem grijă să stea 15-20 de minute.

Ficăţeii

Până la expirarea timpului necesar cartofilor din cuptor, spălăm bine ficăţeii de pui, avem grijă să îi curăţăm bine de pieliţe şi îi învelim bucată cu bucată în felii subţiri de bacon. Ca să fim siguri că şunca rămâne fixată de ei în momentul rulării, putem folosi nişte scobitori cu care să îi înţepam dintr-un capăt în celălalt. Ficăţeii astfel pregătiţi să aşază în tava cu cartofi, peste aceştia, după ce au trecut minutele alocate primei părţi a coacerii lor. Se lasă în cuptor aproximatv 20-30 de minute, având grijă să nu se carbonizeze la vârfuri.

Legumele

În timp ce ficăţeii sunt la cuptor, legumele se spală bine de tot şi se aşază pe grătarul încins astfel: ardeii se pot tăia în patru, iar feliile se pot aşeza cu faţa în jos pe grătar, iar ceapa, dovleceii şi vinetele se taie rondele potrivite ca grosime şi se plasează şi ele pe beţele din metal ale grătarului.

Ca să le oferiţi tuturor celor de la masă posibilitatea de a face combinaţia alimentară dorită, puneţi toate cele trei componente ale meniului pe platouri separate, astfel încât fiecare mesean îşi va pune în farfurie fix ceea ce doreşte.

La grătar de legume înainte!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa