Rețetă delicioasă de fasole verde picantă
Pentru astăzi, v-am pregatit o rețetă delicioasă de fasole verde picantă, care poate fi servită ca atare, fiind perfectă pentru mămicile care țin post, sau chiar acompaniată de carne sau pește. Este foarte ușor de făcut, nefiind necesar să petreceți prea mult timp în bucătărie pentru a beneficia de acest răsfăț culinar picant.
Ingrediente pentru fasole verde picantă:
450 grame de păstăi proaspete de fasole verde
2 linguri de zahăr brun
1 lingură de sos de soia
1/2 linguriță de boabe de piper roșu zdrobite
1/2 ceapă dulce de mărime medie
1/2 ardei roșu
1 linguriță de ulei de arahide
3/4 linguriță de sare
5 pași pentru a prepara fasole verde picantă:
1. Fasolea verde se spală bine și se strecoară cu ajutorul unei strecurători. Între timp, se pune o oală cu apă sărată la fiert, în care se lasă și fasolea verde. Se acoperă un minut sau cât este nevoie pentru a se găti, din momentul în care începe să fiarbă apa, după care se scurg.
2. Fasolea verde se pune în apă cu gheață, pentru a opri procesul de preparare, se scurge bine cu o strcurătoare și se pune pe prosoape de hârtie, pentru a elimina apa.
3. Zahărul brun se amestecă împreună cu sosul de soia, precum și cu boabele de piper roșu sfărâmate. Ardeiul roșu se spală și se curăță de semințe, după care se toacă mărunt jumătate din el. Ceapa se curăță, se spală și se toacă, de asemenea, mărunt.
4. Ardeiul, ceapa și păstăile de fasole verde se pun într-o tigaie mare, la foc mare, în care ați lăsat uleiul de arahide la încins în prealabile, timp de 3-5 minute sau până când fasolea verde pare gătită bine. Se condimentează cu sare.
5. Fasolea verde împreună cu ceapa și ardeiul se iau de pe foc, se adaugă amestecul de sos de soia compoziției și se amestecă împreună cu o lingură de lemn, până când se întrepătrund toate ingredientele.