Rețetă de shaorma sănătoasă
Această rețetă de shaorma sănătoasă are proveniența din Orientul Mijlociu și este incredibil de aromată. Cea mai bună modalitate este de a face puiul pe grill, deoarece acesta reușește să îmbogățească aromele.
De asemenea, sosul pe care vi-l propunem mai jos este varianta sănătoasă a sosului care poate fi găsit în restaurantele fast food.
Shaorma sănătoasă de mai jos se servește cu o salată simplă și lipii, pe platouri, lăsându-i pe invitați să facă propriile combinații.
Poftă bună!
Ingrediente pentru shaorma sănătoasă:
1 kilogram de piept de pui fără piele și oase
6 lipii
varză roșie tocată mărunt
1 morcov mare dat pe răzătoare
pentru marinată:
1 cățel mare de usturoi tocat mărunt
1 lingură de coriandru
1 lingură de chimen
1 lingură de cardamom
1 lingură de piper roșu
2 lingurițe de boia afumată
2 lingurițe de sare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de zeamă de lămâie
3 linguri de ulei de măsline
pentru sosul de iaurt:
1 cană cu iaurt grecesc
1 cățel de usturoi zdrobit
1 linguriță de chimen
puțină zeamă de lămâie
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
4 pași pentru a prepara shaorma sănătoasă:
1. Se combină toate ingredientele pentru marinată într-un castron. Se adaugă carnea de pui feliată și asigurați-vă că fiecare bucată este acoperită în marinată. Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă la marinat peste noapte sau maximum 24 de ore.
2. Pentru a prepara sosul de iaurt, se adaugă toate ingredientele necesare pentru el într-un bol și se amestecă. Se acoperă și se lasă la frigider până când este gata puiul.
3. Se încinge un grill la căldură medie-mare. Nu folosiți ulei, deoarece marinata conține deja ulei în ea. Se pun bucățile de pui pe grătar și se lasă câte 4-5 minute pe o parte, după care întoarceți și lăsați pentru 3-4 minute pe cealaltă parte.
4. Puiul se pune într-un bol și se acoperă cu folie. Se lasă pentru 5 minute, după care se taie mărunt. Pentru a servi, se pune în fiecare lipie ce cantitate doriți de pui, varză roșie tocată mărunt, morcov dat pe răzătoare și sos de iaurt, după care se împachetează.