Ciorbă moldovenească cu pui

Iulia Mirică
supa-de-pui-totul-despre-mame

Rețeta bunicii de ciorbă moldovenească cu pui

Puteți face pentru un prânz delicios o ciorbă moldovenească de pui, care va răsfăța toată familia cu gustul său delicios. Nu veți avea nevoie de ingrediente sofisticate, așa că o vizită la piață vă poate furniza toate ingredientele necesare pentru acest preparat. Timpul de preparare este redus, însă va trebui să supravegheați ceva mai mult timp oala cu bunătăți. Cine spune că nu vă puteți și juca împreună cu cei mici în acest timp?

Ingrediente pentru ciorbă moldovenească:

500 grame de carne de pui
1 morcov
1 ceapă mică
1/2 țelină
1 păstârnac
1 cartof
1 ardei gras roșu
1 roșie
500 mililitri de borș
1/2 legătură de leuștean proaspăt
pătrunjel proaspăt
tăiței (preferabil făcuți în casă)
sare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara ciorbă moldovenească:

1. Carnea se taie în bucăți mici, se spală și se pune la fiert, la foc mic, într-o oală cu apă și puțină sare. Se lasă pentru aproximativ 20 de minute, timp în care se curăță spuma constant cu o lingură.

2. În timpul acesta, se curăță morcovul, ceapa, țelina, păstârnacul, cartoful, ardeiul gras roșu și se spală bine, sub un jet de apă rece. Morcovul, ceapa, țelina și păstârnacul se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe, precum și ardeiul gras roșu.

3. Se schimbă apa în care a fiert puiul, adăugând și morcovul, ceapa, păstârnacul, țelina, ardeiul gras și cartoful tăiat cuburi. După ce au fiert și legumele, se adaugă și roșia spălată și tăiată mărunt în prealabil și tăițeii.

4. Se mai dă o dată în clocot, după care se adaugă borșul pe care l-ați adus la punctul de fierbere într-o altă oală, cât fierbeau legumele, și leușteanul. Se mai lasă să dea într-un clocot, pentru aproximativ 3-4 minute, și se închide focul. Se presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt și se mai lasă 5 minute ciorba cu capacul pus, pentru a se întrepătrunde aromele, după care se poate servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa