Ciorbă de perișoare cu smântână

Iulia Mirică
Ciorba de perisoare

    Ciorbă de perișoare cu smântână: rețetă delicioasă pentru prânz

    Ce poate fi mai bun la ora prânzului decât o ciorbă de perișoare cu smântână? Mai mult decât atât, nici nu trebuie să stați în timpul săptămânii să o preparați, putând face o oală mai mare în weekend, pe care să o savurați câteva zile. Aceste gusturi și arome ne aduc aminte și de copilărie, ciorba cu perișoare fiind una dintre ciorbele populare în bucătăria românească. Așadar, iată cum puteți face și voi acest deliciu culinar aburind în propria bucătărie!

    Ingrediente pentru ciorbă de perișoare cu smântână:

    pentru ciorbă:

    1 lingură de ulei de măsline extra virgin
    4 morcovi, curățați și tăiați cubulețe
    2 rădăcini de țelină, spălate și tocate mărunt
    10 căni cu apă
    4 linguri de pastă de tomate
    1 cană cu cubulețe de roșii cu usturoi tocat mprunt
    200 grame de tăiței
    2 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt
    2 linguri de busuioc tocat
    1/3 cană cu borș
    smântână, pentru servit

    pentru perișoare:

    450 grame de carne de vită macră tocată
    1/2 cană de pesmet
    1/4 cană de parmezan proaspăt ras
    1 linguriță de praf de usturoi
    1 linguriță de praf de ceapă
    1/2 linguriță de sare
    1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
    2 albușuri mari de ou
    1 lingură de mix de condimente italienești

    4 pași pentru a prepara ciorbă de perișoare cu smântână:

    1. Într-o oală mare, se adaugă uleiul de măsline, la foc mediu spre mare. Se lasă să se încingă, iar între timp se toacă morcovii și țelina. Se adaugă în oală și se lasă la gătit pentru aproximativ 102 minute.

    2. Se adaugă cănile cu apă, pasta de tomate și roșiile tocate mărunt. Se amestecă bine pentru a se combina, se acoperă cu un capac și se aduce la punctul de fierbere.

    3. Între timp, se combină toate ingredientele pentru perișoare într-un castron mare. Se amestecă toată compoziția cu ajutorul mâinilor, iar folosind o lingură de lemn, se formează ușor perișoarele, folosind iar mâinile pentru a le rula. Se adaugă în zeama care fierbe, distribuindu-le uniform în oală.

    4. Se acoperă iar oala, se lasă pentru 5 minute, după care se adaugă tăițeii. Se lasă să se gătească conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se adaugă borșul și se mai lasă să dea de 1-2 ori în clocot. Se adaugă și pătrunjelul și busuiocul în ploaie, se amestecă și se poate servi alături de smântână.

    Citește și: Rețete pentru prânz
    Citește și: Rețete pentru cină

    Rețeta de ciorbă de perișoare a la grec a maestrului Horia Vîrlan o știți? Puteți urmări un video mai jos:

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa