Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat – o gustare delicioasă, simplu de preparat și foarte sățioasă. Pentru chifteluțe tot ce trebuie să faceți e să puneți toate ingredientele în blender, să le amestecați și apoi să formați biluțe din compoziția obținută.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de coacere: 25 minute
Porții – 30 bucăți
Se poate păstra la frigider
INGREDIENTE pentru chifteluțe
250 gr carne de pui (pulpă dezosată, fără piele, tocată)
½ ceapă tocata
1 morcov mic dat pe răzătoare
1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat
25 gr pesmet
25 gr parmezan, dat pe răzătoarea mică
1 ou mic
INGREDIENTE pentru sosul tomat
700 gr roșii cherry
3 căței de usturoi tocați
2 lingurițe ulei de măsline
1-2 pastă de tomate
10 frunze busuioc proaspăt
2 lingurițe oțet balsamic
250 gr spaghete
MOD DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune roșiile, usturoiul și uleiul de măsline pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ține-le la cuptor 20 de minute până se înmoaie. Răstoarnă totul într-un bol înalt, adaugă oțetul balsamic și busuiocul și amestecă bine totul în blender.
Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor și scurge-le de apă.
Pentru chifteluțe, pune toate ingredientele în blender, asezonează după gust. Din compoziția obținută formează 30 de biluțe.
Încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește biluțele timp de 5-6 minute până devin aurii.
Încălzește sosul de tomate, adaugă spaghetele și apoi chifteluțele.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.