Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

Anca Vlad
chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

    Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat – o gustare delicioasă, simplu de preparat și foarte sățioasă. Pentru chifteluțe tot ce trebuie să faceți e să puneți toate ingredientele în blender, să le amestecați și apoi să formați biluțe din compoziția obținută.

    Timp de pregătire: 20 minute

    Timp de coacere: 25 minute

    Porții – 30 bucăți

    Se poate păstra la frigider

    INGREDIENTE pentru chifteluțe

    250 gr carne de pui (pulpă dezosată, fără piele, tocată)

    ½ ceapă tocata

    1 morcov mic dat pe răzătoare

    1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat

    25 gr pesmet

    25 gr parmezan, dat pe răzătoarea mică

    1 ou mic

    INGREDIENTE pentru sosul tomat

    700 gr roșii cherry

    3 căței de usturoi tocați

    2 lingurițe ulei de măsline

    1-2 pastă de tomate

    10 frunze busuioc proaspăt

    2 lingurițe oțet balsamic

    250 gr spaghete

    MOD DE PREPARARE

    Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune roșiile, usturoiul și uleiul de măsline pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ține-le la cuptor 20 de minute până se înmoaie. Răstoarnă totul într-un bol înalt, adaugă oțetul balsamic și busuiocul și amestecă bine totul în blender.

    Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor și scurge-le de apă.

    Pentru chifteluțe, pune toate ingredientele în blender, asezonează după gust. Din compoziția obținută formează 30 de biluțe.

    Încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește biluțele timp de 5-6 minute până devin aurii.

    Încălzește sosul de tomate, adaugă spaghetele și apoi chifteluțele.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa