Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. 2 rețete gustoase

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. 2 rețete gustoase: varianta grecească și varianta cu mentă proaspătă pentru mai multă savoare,

Iulia Mirică
bait pentru carnea de miel totul despre mame

    Pentru multe familii, în momentul în care zici Paște, spui și friptură de miel, tradiția acestui preparat păstrându-se până în zilele noastre. Poate că cei mici au strâmbat din nas până acum în fața acestui preparat, însă ne-am gândit să-ți prezentăm două rețete de baiț pentru carnea de miel, care au un aport semnificativ în gustul și aromele finale ale rețetei.

    Iată ce ingrediente și procedee trebuie să folosești pentru acestea!

    Varianta grecească de baiț pentru carnea de miel

    Ingrediente pentru marinată de miel

    zeama de la 2 lămâi • 1/4 cană (60 mililitri) de ulei de măsline • 2 căței de usturoi, tocați • 1 linguriță de cimbru proaspăt • 2 lingurițe de oregano proaspăt, tocat • 1 frunză de dafin • 1 linguriță de sare de mare • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

    Mod de preparare pentru baițul grecesc pentru carnea de miel

    Într-un bol, se combină toate ingredientele și se amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă. Se utilizează această marinată pe toate bucățile de miel.

    Bucățile mici de miel se marinează pentru 4-5 ore. Bucățile mai mari, precum piciorul de miel, ar trebui să fie marinate pentru cel puțin 8 ore sau peste noapte.

    Baiț pentru carnea de miel cu mentă

    Ingrediente pentru marinată mentolată:

    2 linguri de zahăr brun • zeama și coaja rasă de la 1 lămâie • 125 mililitri de ulei de măsline • 8 linguri de oțet balsamic • 2 căței de usturoi, zdrobiți • 4 linguri de frunze de mentă tocate

    Mod de preparare baiț mentolat pentru carnea de miel

    Pentru a face marinata, se amestecă zahărul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie, într-un bol. Se adaugă și oțetul balsamic și se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

    Se amestecă bine, pentru a se dizolva zahărul, apoi se adaugă și usturoiul și menta, amestecându-se din nou. Se lasă carnea la marinat în acest sos timp de o oră sau peste noapte la frigider.

    Dacă sunteți în căutarea unei rețete de friptură tradițională, vă recomandăm și: Friptură de miel tradițională: simplă și bună

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa