Cartofi cu broccoli la cuptor

Iulia Mirică
cartofi-cu-broccoli-totul-despre-mame

Rețetă de cartofi umpluți cu broccoli

Da, cu cartofi și cu broccoli poți prepara și rețete la fel de sofisticate ca cele de la un restaurant de patru stele!

Cartofii umpluți cu broccoli de mai jos pot fi făcuți și cu o zi înainte de a fi consumați, ținuți la frigider și încălziți în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Ingrediente pentru cartofi cu broccoli la cuptor:

12 cartofi mai mici
sare grunjoasă
2 capete de broccoli (de aproximativ 0,6 kilograme fiecare)
3/4 ceașcă de unt nesărat
1/4 cană de ulei de măsline extra-virgin
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara cartofi cu broccoli la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Cartofii se spală bine și se înțeapă cu o furculiță. Se lasă la cuptor până când se înmoaie, pentru aproximativ o oră, după care se lasă să se răcească puțin pe un grilaj.

2. Capetele de broccoli se spală bine, sub un jet de apă rece și se taie în buchețele. Se pregătește un recipient cu apă cu gheață, cât timp aduceți o oală cu apă la punctul de fierbere. Se scufundă buchețelele de broccoli și se gătesc aproximativ 8 minute. Se transferă în baia de gheață pentru a opri procesul de gătire. Se scurg bine și se dau deoparte.

3. Se taie cartofii pe lungime și se elimină 0,5 centimetri din vârf, păstrând această parte. Cu ajutorul unei lingurițe, se scoate pulpa de la 2 cartofi, lăsând coaja împreună cu puțină pulpă. Se pasează pulpa rămasă.

4. Se adaugă broccoliul în bolul cu pulpa de cartofi. Cu ajutorul unui blender sau instrument de pasat, se obține un piure din broccoli și cartofi. Se adaugă untul, uleiul, 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

5. Se adaugă această compoziție înapoi în cartofi. Se acoperă cu jumătățile cartofilor, se pun într-o tavă de copt și se mai lasă în cuptor pentru aproximativ 15 minute, pentru a se încălzi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa